Zatlers neatbild, vai būs ZRP premjera kandidāts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaundibinātā Zatlera Reformu partija (ZRP) deputātu kandidātus 11.Saeimas vēlēšanām, kā arī iespējamos ministru un premjera amata kandidātus sāks vētīt augusta vidū, svētdien TV3 raidījumā "Nekā personīga" sacīja ZRP priekšsēdētājs un bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Galvenais kritērijs kandidātiem būšot profesionalitāte un reģionālā pārstāvniecība.

Zatlers neatbildēja uz jautājumu, vai būs ZRP premjera kandidāts vai gribētu pretendēt uz kādu no ministru krēsliem, norādot, ka pagaidām vēl par konkrētiem vārdiem ir pāragri spriest.

"Es kā partijas vadītājs esmu atbildīgs, lai mums būtu pati labākā komanda, pats profesionālākais premjers, ko mēs varam piedāvāt. Un tā tas arī būs," sacīja Zatlers.

Uz jautājumu, vai viņš uzskata sevi par profesionālāko kandidātu, Zatlers norādīja: "Domāju, ka par mani ir vēl labāki."

Viņš atzina, ka arī partijas programma vēl ir tikai tapšanas stadijā, ZRP dibināšanas kongresā bijusi skatāma vien tās pirmā versija. Gatavu programmu plānots izstrādāt līdz partijas pilnsapulcei 13.augustā.

Vienlaikus Zatlers uzsvēra, ka 11.Saeimas vēlēšanas būs "programmu cīņa" un arī koalīcijai būtu jābūt "programmatiskai, nevis balstītai uz etnisku šķirtni".

Jau vēstīts, ka provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti liecina - Zatlera rosinātajā referendumā 10.Saeimas atlaišanu atbalstījuši 94,3% no referenduma dalībniekiem.

Par pašreizējās Saeimas atlaišanu bijuši 650 518 jeb 94,3% no referenduma dalībniekiem, bet pret - tikai 5,48% jeb 37 829 balsotāji, liecina jaunākie Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie dati par saskaitītajām balsīm visos 1028 vēlēšanu iecirkņos. 1476 jeb 0,21% nodoto vēlēšanu zīmju atzītas par nederīgām.

11.Saeimas vēlēšanas, visticamāk, notiks 17.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu