Dzintars: Referendumu aizēnoja Zatlera partijas dibināšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tautas nobalsošana par Saeimas atlaišanu ir lielisks nacionālās saliedēšanas pasākums, taču tas būtu bijis spilgtāks, ja to neaizēnotu eksprezidenta Valda Zatlera partijas dibināšana, uzskata nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, kura partija gan arī pati vakar bija sarīkojusi kongresu.

Dzintars atzina, ka tautas nobalsošanas vienprātīgais iznākums nevienam nav bijis pārsteigums un par tā rezultātu neviens nešaubījās. Viņaprāt, iedzīvotāju aktivitāte bijusi līdzīga kā citos referendumos iepriekš.

"Tas bija labs nacionālās saliedēšanas pasākums, bet tas būtu bijis vēl spilgtāks, ja Zatlers nebūtu dibinājis savu partiju," teica Dzintars. Viņš sacīja, ka daudzi iedzīvotāji, kas sākotnēji domāja, ka Saeima tiek atlaista nesavtīgu motīvu dēļ, piedzīvojuši vilšanos, kad Zatlers paziņoja par partijas dibināšanu un piedalīšanos gaidāmajās ārkārtas vēlēšanās. Tas licis domāt, ka šāds solis sperts, lai bruģētu sev ceļu politikā.

"Visi tagad rādīs ar pirkstu uz cits citu un vainos pārējos, bet objektīvi par to, kuram jājūtas vainīgam, varēs spriest tikai pēc 17.septembra," uzskata Dzintars, jo, lai dabūtu no Saeimas ārā kādu konkrētu politisko spēku vai politiķi, jāatlaiž "viss komplekts". Kam tieši sabiedrība neuzticas un referendumā paudusi neuzticību, būs redzams pēc ārkārtas vēlēšanu rezultātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu