Zatlers: Latvijas pilsoņi savu gribu ir pauduši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas pilsoņi šodien lēma par valsts likteni un savu gribu šodien ir pauduši, pēc tautas nobalsošanas par 10.Saeimas atlaišanu intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā sacīja eksprezidents un tautas nobalsošanas ierosinātājs Valdis Zatlers, kurš šodien kļuvis par jaundibinātās Zatlera reformu partijas priekšsēdētāju.

"Tas ir solis uz priekšu mūsu politiskajā domāšanā," notikušo referendumu vērtēja Zatlers. Viņš arī piezīmēja, ka politiskā atbildība ir tā, kas soda vissāpīgāk.

Zatlera vērtējumā, no šodienas referenduma ieguvējs ir pilsonis, kurš pats lēma savu likteni.

Eksprezidents arī tieši neatbildēja uz jautājumu, vai būtu gatavs būt par premjeru. "Mans mērķis nav amati," teica Zatlers. Viņš atzīmēja, ka tas arī bijis iemesls, kāpēc viņš atteicis sadarbību apvienībai "Vienotība", kas Zatleru aicināja savās rindās, - jo viņi nāca ar amatiem.

Zatlers atzīmēja, ka viņa mērķis ir izveidot partiju, kas ir masveidīga un kas var piedāvāt nepieciešamās reformas.

Kā ziņots, pirmie provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti liecina, ka 10.Saeima tiks atlaista.

Apkopojot datus par 409 no 1028 iecirkņiem Latvijā un ārzemēs, rezultāti rāda, ka 94,6% ir balsojuši par Saeimas atlaišanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu