Austrālija mazajam Kembridžas princim uzdāvina krokodila mazuli (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas Ziemeļu teritorija ceturtdien uzdāvināja britu prinča Viljama un viņa sievas Ketrīnas pirmdzimtajam bērnam krokodila mazuli, paziņoja teritorijas galvenais ministrs Adams Džailzs.

Krokodila mazulis ir nosaukts par Džordžu tāpat kā šīs unikālās dāvanas saņēmējs - Kembridžas princis Džordžs, par kuram doto vārdu tika paziņots trešdien.

Šis krokodils izšķīlās no olas 3.decembrī - tajā pašā dienā, kad Viljams un Ketrīna paziņoja pasaulei, ka viņi gaida bērnu, Džailzs pastāstīja reportieriem.

Ziemeļu teritorijas galvaspilsēta Darvina savulaik uzdāvināja krokodilu pāri princim Viljamam un Ketrīnai Midltonei, apsveicot viņus ar saderināšanos. Džailzs ceturtdien sacīja, ka šie krokodili vēl arvien ir «apskatāmi visai pasaulei» Darvinā.

Cer uz karaliskās ģimenes vizīti

Džailzs pauda cerību, ka jaunā dāvana pamudinās princi Džordžu un viņa vecākus Viljamu un Ketrīnu kādreiz apmeklēt Austrālijas tropiskos ziemeļus.

Ziemeļu teritorijas valdība ir izveidojusi «karaliskā krokša Džordža» («George the Royal Croc») lapu sociālajā tīklā «Facebook», lai princis varētu sekot savas dāvanas liktenim no tālienes. Džailzs sacīja, ka Kembridžas princim Džordžam katru gadu tiks nosūtīta kartīte, informējot viņu par šī krokodila gaitām.

Jau vēstīts, ka Viljama un Ketrīnas pirmdzimtais bērns nāca pasaulē pirmdien pulksten 16.24 (18.24 pēc Latvijas laika) un svēra astoņas mārciņas un trīs unces (3,8 kilogramus). Trešdien tika paziņots, ka viņu pilnā vārdā sauks par Džordžu Aleksandru Luiss, bet oficiāli viņš būs pazīstams kā Kembridžas princis Džordžs.

Viljama un Ketrīnas bērns britu troņmantnieku rindā ir trešais.

Jaunā prinča vecvecmāmiņa karaliene Elizabete II ir valsts galva ne vien Lielbritānijā, bet arī tā sauktajās domīnijās, tostarp Austrālijā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu