Nākamā «evolūcija» varētu būt īsts superauto (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mitsubishi

Pēdējais Evolution automobilis Mitsubishi Lancer saimē ir apzīmējams ar numuru 10 (X) un oficiāli nav paredzēts, ka varētu tikt izlaists EVO XI.

Tomēr britu Autocar vēsta, ka Lancer «evolūcija» nav apstājusies un tās turpinājumā dienas gaismu ieraudzīs jauns ielas sporta auto. Tas gan nebūs auto ar rallija ievirzi, bet gan vairāk slieksies konkurēt ar tādiem spēkratiem kā Nissan GT-R.

Kamēr laišanai tirgū tiek gatavots nākamās paaudzes Lancer un arī tā versija ar plug-in hibrīddzinēju, Mitsubishi vadība domājot par to, vai nav laiks modeļu klāstā iekļaut lieljaudas hibrīdauto. Ja lēmums būs pozitīvs, tad tas varētu būt apmēram 500 zirgspēkus spēcīgs braucamais ar hibrīddtehnoloģijām, kas ar MiEV Evolution II Pikes Peak prototipiem pārbaudītas Pikes Peak kalnābraukšanas sacensībās.

Foto: Mitsubishi

Autocar atzīmē, ka šāda ielas sporta auto iznākšana ir stipri atkarīga no tā izredzēm tirgū, no tā, cik pieprasīts tas varētu būt. Taču, elektropiedziņas potenciāls, ko Mitsubishi demonstrēja Pikes Peak, ļauj domāt, ka augstas veiktspējas hibrīdauto vietu ražotāja piedāvājumā atrast nebūtu grūti.

Vispirms gan dienas gaismu ieraudzīs standarta Lancer hibrīdautomobilis ar ārēji (no elektrotīkla) lādējamām baterijām. Tas provizoriski tiks apgādāts ar 2 litru benzīna dzinēju un 80 zirgspēku elektromotoru. Gaidāms, ka līdz pat 65 kilometriem šāds Lancer varēs veikt ar elektropiedziņu vien, savukārt vidējais degvielas patēriņš būs zem diviem litriem uz 100 km. CO2 izmešu daudzums tikmēr varētu būt zemāks par 50 g/km.

Ja šis hibrīdauto radīs pietiekamu interesi patērētājos, no tā varētu tikt atvasināts krietni vien jaudīgāks automobilis ar dizaina iezīmēm no 2008. gada konceptauto Mitsubishi Concept-RA (attēlā).

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu