Sociologi par vadošo blogeri nosauc Putinu, kuram vispār nav bloga

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas valsts kontrolētā sabiedriskās domas pētījumu aģentūra VCIOM par valsts vadošajiem blogeriem nosaukusi premjerministru Dmitriju Medvedevu un prezidentu Vladimiru Putinu, kuram bloga vispār nav.

VCIOM aptauja parādīja, ka «Dmitrija Medvedeva blogs ir līderis pēc atpazīstamības krievu vidū», to pieminējuši 20% aptaujāto. Tāpat noskaidrots, ka vairums krievu (70%) ir dzirdējuši vārdu «blogeris», taču 29% nezina, ko tas nozīmē.

Aptaujā otro vietu ieņēmis Putins, kuru nosaukuši 8% aptaujāto. Cenšoties paskraidot, kā Putins varēja izrādīties vadošais blogeris, sociologi norāda, ka aptaujātie domājuši «prezidenta oficiālo lapu sociālajā tīklā».

Starp pazīstamajiem cilvēkiem, kuriem ir savs blogs, respondenti nosaukuši arī televīzijas zvaigzni Kseniju Sobčaku (2%), opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju (2%), miljardieri Mihailu Prohorovu (2%), politiķi Vladimiru Žirinovski (2%) un citus.

Krievijas interneta vidē vadošie blogeri ir Navaļnijs, dizaineris Artēmijs Ļebedevs, fotogrāfi Rustems Adagamovs un Iļja Varlamovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu