Decembrī sāks izsolīt Elizabetes Teilores piemiņlietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sākot ar decembri, vairākās izsolēs tiks izpārdota leģendārās kinozvaigznes Elizabetes Teilores slavenā juvelierizstrādājumu, mākslas darbu, tērpu un piemiņlietu kolekcija, pavēstījis izsoļu nams "Christie's".

Sākot ar 3.decembri, milzīgā kolekcija 10 dienas tiks izstādīta izsoļu nama "Christie's" galerijā Rokfellera centrā. Savukārt sākot jau ar septembri, tiks sākta trīs mēnešus ilga turneja, kuras laikā

Teilores kolekcija tiks izrādīta arī Maskavā, Londonā, Losandželosā, Dubaijā, Ženēvā, Parīzē un Honkongā.

Daļa ienākumu, kuri tiks iegūti no izstāžu ieejas maksas un pasākumiem un publikācijām, kas saistītas ar izsoli, tiks ziedota Elizabetes Teilores AIDS fondam, kuru aktrise dibināja 1991.gadā. Atgādinām, ka 79 gadus vecā Teilore nomira 23.martā slimnīcā Losandželosā, kur viņa nonāca, piedzīvojusi sirds mazspējas izraisītas komplikācijas.

Sīkāku informāciju par izsolāmajiem priekšmetiem vai gaidāmajiem ieņēmumiem izsoļu nama pārstāvji nesniedza, taču iepriekš rīkotas slavenu personu kolekciju izsoles ir ienesušas vairākus miljonus. Piemēram, 1993.gadā Žaklīnas Kenedijas-Onasis īpašuma izsole ienesa 35 miljonus ASV dolāru, savukārt Vindzoras hercoga un hercogienes īpašums tika izsolīts par gandrīz 25 miljoniem ASV dolāru.

Teilores kolekcija tiks izpārdota trīs izsolēs.

Viena no tām tiks veltīta juvelierizstrādājumiem, tērpiem un aksesuāriem,

otra - lietišķajai mākslai un piemiņlietām no Teilores Losandželosas īpašuma, savukārt trešā impresionisma un laikmetīgajai mākslai.

Tiek lēsts, ka Teilores juvelierizstrādājumi viņas nāves brīdī bija vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru vērti. Savukārt visa viņas īpašuma vērtība ir robežās no 500 miljoniem līdz vienam miljardam ASV dolāru.

Mākslas darbu izsole tiks rīkota februārī Londonā, savukārt pārējās izsoles notiks decembrī Ņujorkā.

Paralēli tradicionālajām izsolēm norisināsies arī izsoles internetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu