1000 cilvēku ar ziediem pulcējās pie Brīvības pieminekļa

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīdī pie Brīvības pieminekļa otrdien pulcējās aptuveni tūkstotis cilvēku, kuru vidū bija Valsts prezidents Valdis Zatlers un citas amatpersonas.

Papildināts viss teksts

Beidzoties gājienam no okupācijas muzeja, pie Brīvības pieminekļa pulcējās aptuveni tūkstotis cilvēku. Ziedus pie Brīvības pieminekļa nolika Valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība"), Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība").

Ziedus pie Brīvības pieminekļa nolikt bija ieradies arī jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (Zaļo un zemnieku savienība). Nolikt ziedus bija ieradies arī ekonomikas ministrs Artis Kampars, kā arī vairāki Saeimas deputāti.

Foto: LETA

Pie Brīvības pieminekļa pārsvarā bija pulcējušies vecāka gadagājuma cilvēki, taču bija redzami arī vairāki desmiti jauniešu.

Pēc ziedu nolikšanas cilvēki izklīda.

Gājiens sākās no okupācijas muzeja

Gājiena sākumā tika nests Latvijas karogs kopā ar Politiski represēto apvienības karogu, kā arī Igaunijas un Lietuvas karogi, jo arī šajās Baltijas valstīs risinājās tādi paši notikumi.

Tika nests arī balts krusts, uz kura ir piestiprināts dzeloņdrāšu aplis ar skaitli "70", simbolizējot vēsturisko notikumu 70.gadadienu.

Gājienā devās arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), Saeimas deputāte Ingūna Rībena, bijusī Saeimas deputāte Vaira Paegle. Daudzi cilvēki gāja ar ģimenēm, kurās ir vismaz trīs paaudžu cilvēki.

Foto: LETA

Piemin 70. gadadienu kopš PSRS represijām

Kā ziņots, šodien Latvijas Politiski represēto apvienība (LPRA), pieminot 70.gadadienu kopš PSRS komunistiskā režīma represijām pret Latvijas pilsoņiem, kopīgi ar Latvijas valdību un ar Rīgas domes atbalstu organizē atceres pasākumu ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, informēja LPRA priekšsēdētājs Gunārs Resnais.

Atceres pasākumu atklās LPRA priekšsēdētājs Gunārs Resnais, pasākuma dalībniekus uzrunās Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Pasākumā aicināti piedalīties Bruņoto spēku augstākā virsniecība, ārvalstu vēstnieki, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) un deputāti, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un valdības locekļi, Rīgas domes vadība, Lietuviešu politiski represēto biedrība Latvijā, Igauņu biedrība, Latvijas Universitātes mācību spēki, studenti un korporanti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu