Pakistānā nošauj 9 ārzemju tūristus (44)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānā bruņoti uzbrucēji Nangaparbata kalna bāzes nometnē svētdien nošāvuši desmit cilvēkus, tostarp deviņus ārzemju tūristus, paziņoja amatpersonas.

Telekanāls «Al Jazeera» vēsta, ka uzbrucēji bija ģērbušies militāra stila formās, un ka par uzbrukumu uzņēmies atbildību Pakistānā bāzētais Irānas sunnītu kaujinieku grupējums «Jundullah» («Allāha kareivji»).

«Jundullah» pārstāvis ziņu aģentūrai «Reuters» teicis, ka «šie ārzemnieki ir mūsu ienaidnieki, un mēs lepni uzņemamies atbildību par viņu nogalināšanu», kā arī solījis, ka «Jundulah» rīkos šādus uzbrukumus arī nākotnē. Iepriekš «Jundullah» ir uzņēmies atbildību par uzbrukumiem Pakistānas šiītu minoritātes pārstāvjiem.

Pēc Pakistānas Iekšlietu ministrijas sniegtās informācijas, nogalinātie ārzemnieki bija pieci Ukrainas, trīs Ķīnas un viens Krievijas pilsonis. Nogalināta arī gide pakistāniete.

Uzbrukums noticis ap pusvieniem naktī. Vietējais gids par to policijai ziņojis vienos.

Bāzes nometne, kurā noticis uzbrukums, atrodas apmēram 4000 metru augstumā.

Nangaparbats ir 8126 metrus augsts un ir devītais augstākais kalns pasaulē. Tas atrodas Pakistānas kontrolētās Kašmiras daļas Gilgitas-Baltistānas reģionā, pašos valsts ziemeļos.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu