Politiķi kļūst nervozāki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz ar pēdējā laika plašajām cilvēku aktivitātēm politiķi ir kļuvuši nervozāki. Tā atzīst Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs, sociālantropologs Roberts Ķīlis.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio sacīja: "Domāju, ka ir zināmas nervozas reakcijas. Sākotnēji, protams, ir mēģinājums par to pasmīnēt un pajokot. Esmu diezgan pārliecināts, ka kaut kur dziļi būtībā tie cilvēki sāk uztraukties.

Viņiem ir jāizskaidro, kādā veidā tik ātri bez tradicionālo mediju līdzdalības var noorganizēt tik lielu cilvēku skaitu." Tas esot skaidrojams ar sociālo tīklu spēku.

"Mēs to redzējām trešdien. Tas redzēts arī citās valstīs, kas ir daudz tradicionālākas nekā mums.

Domāju, ka tas ir pamats sākt uztraukties,

kā mūsdienās veidojas politiskie un idejiskie procesi. Varbūt no politisko spēku puses ir jau nokavēts tikt šim procesam līdzi.

Viss mainās!

Kīlis vērsa uzmanību, ka sociālo tīklu izmantošana notiek citādi nekā iepriekš. Tā vairs nav primitīvās shēmas. "Internets ir pilnīgi brīvs. Tur nav īsti lokālu iespēju kaut ko nopirkt lielā mērā."

Saistībā ar to ir pamats justies nervoziem, "jo viņi nezina to jomu, nezina, kā tas strādā".

Vienojas tūkstošiem cilvēku

Portāls TVNET jau ziņoja, ka trešdienas vakarā Rīgā tūkstošiem cilvēku pulcējās, lai piedalītos akcijā "Oligarhu kapusvētki - izvadi savu oligarhu silti!". Uz AB dambja bija sanākuši septiņi līdz deviņi tūkstoši cilvēku.

Pasākums noritējis mierīgā gaisotnē ar vairāku sabiedrībā pazīstamu cilvēku uzrunām par oligarhu varu mūsu valstī. Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki akcijas laikā publiski paziņoja, ka turpmāk nesadarbosies ar oligarhiem. Akcijas noslēgumā cilvēki ar ovācijām devās pie Daugavas dedzināt "korupcijas kluci" un pauda cerību, ka tas būs sākums pārmaiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu