Zatlers cer uz tautas aktivitāti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Oligarhu kapusvētki" vakar pulcēja vairākus tūkstošus cilvēku. Aizejot no šā pasākuma, daudz ļaužu solīja pārtraukt sadarbību ar oligarhiem un boikotēt viņu aktivitātes. Arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš pavisam nesen rosināja referendumu par Saeimas atlaišanu, pauž cerību par tautas aktivitāti.

Zatlera preses sekretāres vietniece Daiga Holma portālam TVNET sacīja, ka prezidents trešdien atradās Vīnē, kur piedalījās Pasaules ekonomikas forumā. Tāpēc par vakara notikumiem viņš uzzināja tikai ar mediju starpniecību.

Prezidents atzīmēja, ka viņš vienmēr ir atbalstījis pilsoniskās sabiedrības aktivitātes, un izteica cerību, ka Latvijas tauta aktīvi līdzdarbosies savas nākotnes noteikšanā.

Premjers nekomentē

Savukārt Ministru prezidenta Valda Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke TVNET sacīja, ka premjers no vakardienas līdz nākamajai otrdienai atrodas darba vizītē ārvalstīs.

Tādēļ viņam nav bijusi iespēja iedziļināties informācijā par vakardien notikušo pasākumu. "Domāju, ka būs pareizāk, ja to komentēs cilvēki, kam šī iespēja ir bijusi."

Nesadarbosies ar oligarhiem

Portāls TVNET jau vēstīja, ka vakar vakarā Rīgā tūkstošiem cilvēku pulcējās, lai piedalītos akcijā "Oligarhu kapusvētki - izvadi savu oligarhu silti!". Uz AB dambja bija sanākuši septiņi līdz deviņi tūkstoši cilvēku. Pasākums noritēja mierīgā gaisotnē ar vairāku sabiedrībā pazīstamu cilvēku uzrunām par oligarhu varu mūsu valstī.

Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki akcijas laikā publiski paziņoja, ka turpmāk nesadarbosies ar oligarhiem. Akcijas noslēgumā cilvēki ar ovācijām devās pie Daugavas dedzināt "korupcijas kluci" un pauda cerību, ka tas būs sākums pārmaiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu