Ar ovācijām sadedzina "korupcijas kluci"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien uz AB dambja tūkstošiem cilvēku ar ovācijām sveica korupcijas kluča sadedzināšanu, kas notika akcijas "Oligarhu kapusvētki" laikā. Vienlaikus cilvēki tika aicināti Daugavā noslīcināt savus personīgos oligarhus, kas izgatavoti dažādās formās.

Lai gan akcijas "Oligarhu kapusvētki" dalībnieki netika laisti ugunij tuvāk par pārdesmit metriem, cilvēku pūlī bija jūtams karstums no degošā objekta.

"Korupcijas kluča" degšanu vēroja daudzi cilvēki no Daugavas krasta pie Saules akmens ēkas un no Akmens tilta.

Pie degošā objekta pulcējās cilvēki ar plakātiem, kā arī improvizētiem oligarhu tēliem - putnubiedēkļiem. Daudziem cilvēkiem ir līdzi arī svecītes un stilizēti kapu vainagi.

Kā ziņots, AB dambis ir piepildīts ar cilvēkiem, starp dalībniekiem redzams arī daudz Valsts policijas, Pašvaldības policijas un apsardzes firmas darbinieku. AB dambja apkaimē ūdenī dežurē vairākas laivas.

Sabiedrībā pazīstami cilvēki atsakās sadarboties ar oligarhiem

Akciju atklāja viens no akcijas iniciatoriem Viesturs Dūle, kurš savā uzrunā aicināja pateikties Aivaram Lembergam, Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram par mācību, ko tie devuši 21 gada garumā.

Aktieris Juris Strenga savā uzrunā norādīja, ka Latvija ir vienīgā zeme, kur ir tik pacietīgi cilvēki un ļāvuši tautu novest līdz šādām ciešanām.

Savukārt Baiba Sipeniece ironiski izteicās par Ventspili un šīs pilsētas galvu Lembergu. Viņa norādīja, ka šī ir vienīgā pilsēta Latvijā, kura katru gadu jūlijā rīko tik vērienīgus Jūras svētkus. Sipeniece šogad, ignorējot oligarhus, nolēmusi atteikties no 9. jūlijā gaidāmo Ventspils Jūras svētku vadīšanas.

Mūziķis un režisors Aivars Čivželis jeb Čižiks klātesošajiem no skatuves solīja vairs neveidot reklāmas oligarhu partijām. Viņš norādīja - lai to dara tie, kam tas arī izdodas, Stendzenieks un Liepnieks.

Foto: TVNET

Pasākums noritēja mierīgi, bez īpašiem saukļiem, katru runātāju cilvēki pavadīja ar skaļiem aplausiem.

Foto: TVNET

Pasākuma organizatori uzsvēruši, ka pasākums ir apolitisks - tam nav saistības ne ar vienu politisko spēku vai kustību, uz skatuves nekāps neviens deputāts vai politiķis. Organizatori aicina politiskās partijas ļaut sabiedrībai uztvert jaunos konceptus un neaģitēt par sevi vai sev interesējošiem politiskajiem spēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu