Pirmo reizi Latvijā – starptautiskā Bārbiju izstāde

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar 8. jūniju, pasaulē visvairāk iekārotā lelle būs apskatāma izstādē "Bārbija – modes ikona cauri laikiem" tirdzniecības centrā "Spice Home", informē organizatoru pārstāvji.

Izstādē tirdzniecības centrā "Spice Home" būs apskatāmas aptuveni 200 Bārbijas no īpašām un krāšņām kolekcijām – Bārbija dažādos amatos un profesijās, Bārbija – līgava, Bārbija pasaku pasaulē u. c.

Savas dzīves laikā Bārbija ir piedzīvojusi neskaitāmas pārvērtības, iejutusies dažādās lomās un profesijās.

Bārbija un viņas draugiem ir saražots vairāk nekā miljards tērpu.

Leļļu apģērbu veidošanā ir iztērēti vairāk nekā 105 miljoni metru auduma, padarot "Mattel" par lielāko apģērbu ražotāju pasaulē.

1959. gadā 9. martā Viskonsinas štatā, ASV, tika radīta lelle, kuras autori tai deva vārdu Bārbija jeb īstajā vārdā Barbara Milisenta Robertsa. Vārds Bārbija tika atvasināts no lelles izveidotājas Rutas Hendleres meitas vārda Barbara. Nepilnus divus gadus vēlāk pasaules iecienītāko leļļu tirgū parādījās Bārbijas pirmā, īstā un vienīgā mīlestība – šarmantais un galantais leļļu puisis Kens jeb pilnajā vārdā Kens Karsons.

Bārbija mūsdienās komentārus neprasa –

tā ir visvairāk iekārotā lelle pasaulē.

Katru sekundi visā pasaulē tiek pārdotas divas lelles, bet ik nedēļu – apmēram miljons plastmasas skaistuļu. Pirmā Bārbija bija tērpta melnbaltā svītrotā peldkostīmā, un tās mati bija sasieti 20. gs. 50. gadu slavenajā zirgastē.

Šīs lelles vizuālajā tēlā jau no paša sākuma ir atspoguļotas modernākās modes tendences un stila izsmalcinātība, tāpēc tā

ir kļuvusi par pusaudžu meiteņu iedvesmas objektu.

Nereti lelles tēls tika veidots, iedvesmojoties no attiecīgā laika sabiedrībā plaši pazīstamām sievietēm, piemēram, Merilinas Monro, Ritas Heivortas un Elizabetes Teilores.

2011. gads ir Kena 50. jubilejas gads, un tas tiek veltīts Bārbijas un Kena mīlestībai. 14. februārī – pēc septiņu gadu dzīvošanas šķirti – Bārbija un Kens paziņoja, ka viņi atkal ir pāris. Bārbija savā Facebook profilā mainīja attiecību statusu uz „attiecībās” un apvienoja savu un Kena profilu vienā (www.facebook.com/barbie). „Bārbij, kaut esam no plastmasas, mūsu mīlestība ir īsta!” sacīja Kens.

Interesanti fakti par Bārbiju

* Bārbija ir 29 cm gara, viņas mīļākā krāsa – rozā.

* Bārbijai ir bijis 50 dažādu tautību.

* Bārbija savas dzīves laikā ir iejutusies vairāk nekā 125 profesijās.

* ASV leļļu kolekcionēšana ir otrā populārākā uzreiz pēc pastmarku krāšanas.

* Vidēji katrai 3–11 gadus vecai amerikāņu meitenei ir astoņas Bārbijas, itāļu meitenei – septiņas, bet mazajām anglietēm un vācietēm – piecas.

* Bārbijai ir piederējuši 50 dzīvnieki, tajā skaitā suņi, kaķi, zirgi, pandas, žirafes, zebras, papagaiļi u.c

Izstāde būs apskatāma "Spice Home" 2.stāvā no 8. jūnija līdz 10. jūlijam tirdzniecības centra darba laikā: P. - S. plkst. 10 – 21 un svētdienās plkst. 10 –20. Ieeja – bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu