Dome atļauj "Oligarhu kapusvētkus"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domei nav konceptuālu iebildumu pret šo trešdien paredzētajiem "Oligarhu kapusvētkiem" uz AB dambja starp Akmens un Vanšu tiltu. Tā portālam TVNET sacīja Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Vidauskis sacīja, ka pirmdienas rītā pašvaldība saņēmusi pieteikumu "Oligarhu kapusvētkiem".

Vēl viens pasākums uz AB dambja

Jaunākā informācija liecina - panākta vienošanās, ka kapusvētki varēs notikt vienlaikus ar jau agrāk uz AB dambja trešdienas vakarā akceptēto pasākumu, kas saistīts ar smilšu skulptūrām. Šim pasākumam nepieciešamie atribūti jau patlaban tiekot uzstādīti. Tādējādi abi pasākumi notiks paralēli.

"Pašvaldībai konceptuālu iebildumu nav," Vidauskis sacīja.

Jāpadomā par detaļām

Vienlaikus viņš norādīja, ka dome iebilst pret dažādām plānotā pasākuma norises detaļām. Piemēram, organizatori iecerējuši skatuvi, kā arī uzbraukt autobusu uz AB dambja. Tas varētu neatbilst drošības prasībām. Tādējādi turpinās saskaņošana ar kapusvētku organizatoriem.

Pasākums esot pieteikts jau pagājušajā piektdienā

Mūziķis un žurnālists Viesturs Dūle šorīt izplatījis paziņojumu: "Mēs vēlamies noliegt medijos izskanējušo informāciju, ka pasākums "Oligarhu kapusvētki" nav pieteikts Rīgas domē. Pasākums tika pieteikts 2011.gada 3.jūnijā Rīgas domes Apmeklētāju daļā.

"Organizatori saprot, ka liela tautas pieplūduma gadījumā drošība ir vissvarīgākais jautājums, kuram organizatori pievērsīs pastiprinātu uzmanību, un sadarbosies ar visām valsts varas struktūrām, lai to nodrošinātu.

Kā zināms, interneta sociālajā medijā draugiem.lv bija ļoti liela interese un aicinājumu uz tautas sapulci pāris dienās ir noskatījušies 130 000 cilvēku, kas liek ļoti rūpīgi sagatavot pasākumu no kārtības un drošības aspekta."

Aicina cilvēkus uz "Oligarhu kapusvētkiem"

Dūle un domubiedri trešdien plkst.19 aicina ikvienu uz "Oligarhu kapusvētkiem".

"Oligarhu kapusvētki" ir tautas akcija nolūkā miermīlīgi aicināt cilvēkus atteikties pirmām kārtām no oligarha sevī, nesadarboties ar oligarhiem un viņiem izdevīgo koruptīvo sistēmu. Organizatori ar šo iniciatīvu nāca klajā pēc pagājušajā ceturtdienā notikušajām Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās uzvaras laurus plūca par "oligarhu prezidentu" dēvētais Andris Bērziņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu