Bojāgājušā daudzbērnu tēva ģimene nesaņems pabalstu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meža darbos bojā gājušā daudzbērnu tēva ģimene nesaņems apgādnieka zaudējuma pabalstu, jo viņš bija reģistrējies kā pašnodarbinātais un neveica sociālās iemaksas, vēsta Latvijas radio.

Lielākā daļa pašnodarbināto strādā tieši bīstamajās nozarēs, kur ir augsts traumu un nelaimes gadījumu risks. Lai gan teorētiski pašnodarbinātajiem pienākas tādas pašas sociālās garantijas kā darba ņēmējiem ar darba līgumiem, tomēr lielākā daļa pašnodarbināto brīvprātīgi no šīs iespējas atsakās un neveic sociālās iemaksas.

Ja mežstrādnieks būtu veicis sociālās iemaksas vismaz no minimālās algas, tad viņa piederīgie saņemtu atlīdzību par apgādnieka zaudējumu un apbedīšanas pabalstu.

Jau vēstīts, ka vakar Kurzemē mežistrādes darbu laikā 33 gadus vecu vīrieti nāvējoši traumējis krītošs koks. Vīrietis strādājis aptuveni 23 metru attālumā no vietas, kur tajā pašā laikā tika gāzts koks. Krītošais koks mainīja virzienu un uzkrita strādniekam virsū. No gūtajām traumām mežstrādnieks notikumu vietā mira.

Vīrietis bija daudzbērnu ģimenes tēvs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu