Atklāts Smaržu simfonijas dārzs Siguldā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Vidzidskis

Trešdien, 12.jūnijā, vienkopus pulcējoties siguldiešiem un pilsētas viesiem, tika atklāts Smaržu simfonijas dārzs. Turpmāk Siguldā, Pils ielā 16, pie Dabas aizsardzības pārvaldes stāvlaukuma, 100 m² platībā pletīsies jasmīnu dārzs.

Jaunatklātais Smaržu simfonijas dārzs apmeklētājus priecē ar 100 «Philadelphus x nivalis» (Sniega filadelfs) jasmīniem, kas augot sasniegs 2,5 m augstumu un 1,5 m platumu. Stādi dārza izveidei audzēti Latvijas valsts mežu kokaudzētavā «Strenči».

Smaržu simfonijas dārza patrons ir starptautiskās kompānijas «Henkel» zīmols «Silan».

Uzrunājot jasmīnu dārza stādītājus un pasākuma apmeklētājus, Siguldas novada pašvaldības Attīstības pārvaldes vadītāja Inga Zālīte sacīja: «Siguldas zaļo parku un dārzu rotai nu pievienojusies vēl viena pērle – jasmīnu dārzs. Mēs lepojamies ar sava novada zaļumu, pilsētniekiem un viesiem dāvājot iespējas atpūsties un baudīt novada krāšņumu. Jasmīni nu paildzinās smaržu simfoniju, ko Siguldā ik gadus aizsāk ievu ziedēšana pavasaros. Šī ir skaista dāvana ikvienam, kas meklē patvērumu no aizņemtās ikdienas, vēlas atpūsties, gūt jaunus spēkus un ierosmi nākamajiem darbiem.»

Foto: Roberts Vidzidskis
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu