Varētu atsaukt Strosam-Kānam izvirzītās apsūdzības sutenerismā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prokurori otrdien ieteica atsaukt bijušajam Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoram Dominikam Strosam-Kānam izvirzītās apsūdzības sutenerismā, ar to signalizējot, ka juridiskās batālijas, kuras izraisījušās bijušā finansista seksa skandālu dēļ, iespējams, tuvojas noslēgumam.

Stross-Kāns pērn tika apsūdzēts, ka viņš palīdzējis sarūpēt prostitūtas orģijām. Šī ir tikai viena no lietām, kas pret finansistu sāktas pēc tam, kad viņš pēc apsūdzību izvirzīšanas par Ņujorkas viesnīcas istabenes izvarošanu bija spiests pamest SVF vadītāja amatu.

Tomēr prokuratūra Lillē, kur notikušas dažas orģijas, otrdien paziņoja, ka tā liecības pret Stross-Kānu un vēl vienu vīrieti Žanu Liku Veržēnu uzskata par nepietiekamām, lai tās tiktu nodotas izskatīšanai prāvā.

Prokuratūra ieteica tiesāt 12 citus vīriešus, bet norādīja, ka viņiem izvirzītās apsūdzības sutenerismā ir jāpārkvalificē, atsakoties no tiem punktiem, kuros viņi apsūdzēti par darbošanos grupā.

Lietas tiesnesim tagad mēneša laikā ir jāpieņem lēmums, vai ievērot prokuratūras ieteikumus, vai arī uzstāt uz to, ka Stross-Kāns stājas tiesas priekšā.

Francijā tas nav nekas neparasts, ka tiesneši prokuratūras ieteikumus ignorē.

Beļģu suteners - viens no vīriešiem, kurš ir apsūdzēts tā dēvētajā Karltona lietā, - šogad skaidroja, ka Stross-Kāns nevarēja būt iesaistīts prostitūtu gādāšanā, jo bijis pārāk aizņemts darbā SVF.

Stross-Kāns ir atzinis, ka viņš ir piedalījies orģijās Francijā un ASV, tomēr uzstāj - viņš nav zinājis, ka dažām sievietēm par piedalīšanos šajās izklaidēs maksāts.

Bijušais SVF vadītājs nevarēja zināt, ka šīs sievietes bijušas prostitūtas, jo viņš tās redzējis tikai un vienīgi kailas, skaidro Strosa-Kāna advokāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu