ZZS maina viedokli. Tagad balsotu par Šlesera izdošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja Saeimas balsojums par atļauju veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā notiktu tagad, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti to atbalstītu, šodien pēc ZZS valdes sēdes žurnālistiem atzina ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Deputāti neesot kārtīgi iepazinušies ar dokumentiem

Brigmanis skaidroja, ka deputāti pirms balsojuma nav paspējuši kārtīgi iepazīties ar dokumentiem un nav bijis skaidrs, vai tiešām tiesībsargājošās iestādes vēlējušās Šlesera izdošanu.

"Cilvēki gāja uz sēdi nesagatavoti. Pirms tam nebija ne frakcijas, ne koalīcijas sēdes, un viņu priekšā bija dažādas dokumentu versijas. Un sākumā bija slēdziens, ka izdošanu neprasa," sacīja Brigmanis. "Tagad mēs viennozīmīgi balsotu par Šlesera izdošanu."

Gatavi balsot vēlreiz

ZZS frakcijas vadītājs atzina: ja vajadzētu šo lēmumu pārbalsot, tad varētu to darīt. "Tikai tas jāierosina tiem, kam to vajag," viņš piebilda.

ZZS deputāts Jānis Strazdiņš portālam TVNET iepriekš, taujāts, kāpēc atturējās balsojumā par Šlesera izdošanu, teica: "Ja notiek izrēķināšanās ar politiskiem oponentiem, mums ir Ētikas un mandātu komisija, kas iepriekš lēma par šo jautājumu. Viņi nenobalsoja par viņa (Šlesera – red.) izdošanu, pēc tam bija plašas debates Saeimā, ko jūs noteikti dzirdējāt, klausījāties, un par visu ir atreferējums, kur ir visa viņa izdošana kratīšanai, pēc tam, kad "Neatkarīgā Rīta Avīze" pirms divām dienām bija publicējusi visu scenāriju – kas notiks, kādas akcijas, ko darīs, ko aizturēs... Tagad mums, deputātiem, kā tādiem izņēmumiem, pēdējā brīdī no prokuratūras beidzot atnesot atzinumu, ka viņš ir jāizdod. Pēc cik ilga laika? Kāda jēga tagad ir tai kratīšanai? Tas [vai ar uzrādītajām apsūdzībām nav pietiekami, lai veiktu kratīšanu Šlesera dzīvesvietā] ir jālemj tiesai. Viņiem pašiem to vajadzēja darīt uzreiz. Mums ir lielas aizdomas, ka tas viss ir kārtējais safabricējums, kā tas jau sen notiek ar Lemberga kungu un visu pārējo."

Saeima neatbalsta kratīšanas veikšanu Šlesera dzīvesvietā

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā.

Par atļauju veikt kratīšanu balsoja 35 "Vienotības" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāti, pret šādas atļaujas došanu balsoja septiņi "Par labu Latviju" frakcijas deputāti un deputāti Iveta Grigule (ZZS) un Vitauts Staņa (ZZS). Balsojumā atturējās 37 deputāti - pārējie Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti un "Saskaņas centra" frakcija.

Pēc Saeimas lēmuma neatļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietā Valsts prezidents Valdis Zatlers sestdien paziņoja, ka ierosina atlaist Saeimu. Par šo priekšlikumu pilsoņiem tagad būs jābalso referendumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu