Talibi atriebj bin Ladenu; Pakistānā nogalināti 80 cilvēki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divu teroristu pašnāvnieku sarīkots sprādzienos pie paramilitāro spēku akadēmijas Pakistānas ziemeļrietumos piektdien gājuši bojā 80 cilvēki, paziņoja vietējā policija, bet atbildību par notikušo uzņēmās islāmistu kaujinieku grupējums "Taleban", paziņojot, ka tas ir pirmais no uzbrukumiem, lai atriebtu Osamas bin Ladena nogalināšanu.

"Šis bija pirmais uzbrukums, atriebjoties par Osamas mokpilno nāvi. Gaidiet lielākus uzbrukumus Pakistānā un Afganistānā," telefonsarunā ar aģentūru AFP teica kāds no "Taleban" Pakistānas atzara pārstāvjiem, piebilstot, ka abas eksplozijas Čarsadas pilsētas Šabkvadaras rajonā izraisīja spridzinātāji pašnāvnieki.

Sprādzienos ievainoti vairāk nekā 100 cilvēki. Vietējā policija paziņoja, ka vairak nekā divas trešdaļas no bojāgājušajiem ir paramilitārās policijas pārstāvji, bet pārējie - civiliedzīvotāji.

Sprādzienā nopostīti apmēram 20 veikali un 12 transportlīdzekļi.

Uzspridzinās, braucot uz motocikliem

Sprādziens notika, kad akadēmijas kadeti devās uz autobusu pirms braukšanas uz nometni. Abi teroristi pašnāvnieki uzspridzinājās, braucot ar motocikliem.

Pakistānas ziemeļrietumos kaujinieki ir nogalinājuši simtiem valdību atbalstošo cilšu līderus, kā arī parādījuši, ka var uzbrukt ne tikai militārajām nometnēm un posteņiem, bet uzbrukt arī armijas galvenajām mītnēm un spiegu aģentūrai Rāvalpindi pilsētā.

Bin Ladena līdzgaitnieki solīja atriebību

Pēc tam, kad 1.maijā ASV jūras spēku specvienība SEAL savrupmājā Pakistānas pilsētā Abotabadā nogalināja starptautiskās organizācijas "Al Qaeda" vadītāju Osamu bin Ladenu, kas uzņēmās atbildību par 2001.gada 11.septembra un daudziem citiem teroraktiem, "Al Qaeda" un tai pietuvinātais "Taleban" solīja atriebties.

Maz ticams, ka starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena nogalināšana vājinās Pakistānas islāmistu kaujinieku grupējumu "Taleban"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu