Meklētais terorists bin Ladens mājas video vien vārgs večuks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasauli pārsteiguši ASV publiskotie nogalinātā "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena mājas video - meklētākais terorists tajos redzams nevis kā nežēlīgs ļaundaris, bet gan saguris, sirms vīrietis. Tas kārtējo reizi radījis diskusijas, cik daudz no meklētākā terorista tēla bija viņa reālā vara, cik daudz masu mediju un Amerikā radītais mīts, raksta newsru.com.

Sabiedrībai nodoti vairāki bin Ladena video, tomēr visvairāk pārsteidz viens no tiem, kuru masu mediji nodēvējuši par bin Ladena "mājas video" - tajā redzama meklētā terorista ikdiena. Taču šajos kadros "Al Qaeda" līderis nav tāds, kādu pasaule viņu pieradusi redzēt, - video redzams lēnīgs, saguris, sirms vīrietis. Video bin Ladens redzams sēžam uz grīdas vienā no istabām, pārskatot pašam savus agrāk tapušus videoierakstus.

"Šajā video bin Ladens redzams tāds, kādu pasaule viņu nepazina - salīcis vīrietis, kurš, pēc visa spriežot, sēž uz grīdas trūcīgi aprīkotā, šaurā istabiņā. Viņam galvā tumša cepure, plecus apklāj sedziņa, bārda ir nosirmojusi un nekopta," raksta vācu laikraksts "Tagesspiegel".

Video uzrunās saviem sekotājiem bin Ladens vienmēr atbildis "Al Qaeda" līdera tēlam. "Tomēr šis bin Ladens, kurš redzams video, drīzāk izskatās kā meklētākā terorista parodija," uzskata "Tagesspiegel" komentētāji.

Mediji raksta, ka bin Ladens savu publisko tēlu apzināti veidoja un ierakstus veica ar vislielāko rūpību - pirms video uzrunām vienmēr piekrāsota viņa sirmā bārda, ar lielu apdomu sagatavots atbilstošs apģērbs. Sabiedrībai nododamos video pats bin Ladens vairākkārt pārskatījis, vērtējot savu izskatu, runas veidu un citas nianses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu