ASV publisko piecus video no bin Ladena mājas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi atklātībā nonākuši videomateriāli, ko ASV specvienība konfiscēja terorista Osamas bin Ladena savrupmājā pēc viņa nogalināšanas, šovakar vēstīja LNT ziņas.

ASV valdība pagaidām atklātībai nodevusi piecus videoklipus, kuros Osama bin Ladens redzams vēl dzīves laikā. Noprotams, ka tā gan ir tikai neliela daļa no visiem materiāliem, kas nonākuši ASV rīcībā pēc teroristu līdera likvidēšanas.

Vairumā videoklipu redzams, kā bin Ladens ieraksta savas runas, kuras regulāri tika ierakstītas un izplatītas viņa sekotājiem. Tomēr vienā no klipiem redzams, kā bin Ladens skatās televīzijas pārraides, kurās redzams viņš pats.

Nav precīzi zināms, kur video filmēts, bet vismaz viens no tiem uzņemts Abotābādas savrupmājā, kur bin Ladens esot dzīvojis jau piecus gadus un pirms nedēļas tika nogalināts.

Visi videoklipi izplatīti bez skaņas, netiek sniegts plašāks skaidrojums, kas tajos redzams un netiek atklāts, kāda informācija nonākusi ASV rīcībā, vēsta LNT ziņas.

Pēc bin Ladena nogalināšanas viņa savrupmājā tika atrasti un konfiscēti vairāki datori, citie diski un atmiņas iekārtas. Pentagons ir norādījis, ka tā rīcībā nonācis visu laiku plašākais materiāls, kas iegūts no teroristiem.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu