Bin Ladenu ģimene: bagātnieks ar 22 sievām, slavena modele

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Dailymail

Pasaules acīs bin Ladenu ģimenes tēls nesaraujami saistīts ar terorismu un ASV nogalināto "Al Qaeda" līderi Osamu bin Ladenu, taču viņš esot uzskatāms par ģimenes "melno avi" un daļā pārējās ģimenes no viņa pat kaunoties, raksta "Daily Mail".

Bin Ladenu klans uzskatāms par vienu no Tuvo Austrumu bagātākajām ģimenēm. Tiesa, Osamas bin Ladena saistība ar teroristiem maz līdzējusi šo bagātību vairot. "Labajos laikos" ģimeni ar ASV un Lielbritāniju vienoja cieši biznesa kontakti, kas šo gadu laikā mainījies - saprotama rietumnieku rezervētā attieksme pret uzņēmēju, kura uzvārds ir bin Ladens. Viens no ģimenes veiksmīgākajiem biznesiem ir būvniecības kompānija "Saudi BinLadin Group".

Bin Ladenu ģimene - mūsdienīgi, izglītoti cilvēki

"Daily Mail" publicējis 40 gadus senu fotogrāfiju, kurā redzama lielākā daļa bin Ladenu ģimenes, to vidū arī tobrīd 14 gadus vecais Osama. Bilde tapusi ģimenes ceļojuma laikā Zviedrijā, un itin visi tajā redzamie cilvēki tērpušies tam laikam mūsdienīgās, eiropeiskās drēbēs bez nevienas musulmaniskas detaļas. "Daily Mail" atgādina, ka ģimenes locekļi visi kā viens bija labi izglītoti, mūsdienīgi noskaņoti, tāpēc vēl jo nesaprotamāka šķiet Osamas vēlākā pievēršanās islāma ekstrēmisma uzskatiem.

Vēsturiskajā fotogrāfijā redzamā ģimene ir šeiha Muhameda bin Ladena pēcteči - Muhameds dzimis Jemenā, vēlāk pārcēlies uz Saūda Arābiju. Pateicoties lielajam talantam uzņēmējdarbībā un tuvai draudzībai ar toreizējo karali, viņš drīz vien izveidoja veiksmīgu būvniecības kompāniju. Miljardieris bin Ladens apņēma 22 sievas, ar kurām radīja veselu pēcnācēju dinastiju.

Bin Ladenu ģimene pēc 11.septembra pamet ASV

Pēc tam, kad Muhameds 1967.gadā gāja bojā aviokatastrofā viņa biznesa impēriju pārņēma dēls Salems. Arī viņš uzturēja draudzīgas attiecības ar Saūda Arābijas valdošo kliķi. Viens no Salema labākajiem biznesa partneriem tolaik bija arī nākamais ASV prezidents Džordžs Bušs juniors. "Daily Mail" atgādina, ka pēc 2001.gada 11.septembra teroraktiem 11 bin Ladenu ģimenes locekļiem atļāva ASV pamest. Bija bažas, ka amerikāņi varētu vērsties pret bin Ladenu ģimeni atriebības dēļ. Citi šo notikumu saista ar prezidenta Buša biznesa darījumiem.

Akcijas ASV kompānijās "Microsoft" un "Boeing"

Līdzīgi kā viņa tēvs, arī Salems bin Ladens gāja bojā aviokatastrofā, kas notika 1988.gadā Teksasā. Pēc tam biznesu pārņēma viņa brālis Bakrs. Vēl viens Osamas bin Ladena pusbrālis, 60 gadus vecais Jeslams bin Ladens vada vēl kādu ģimenes biznesu - investīciju kompāniju Šveicē. Nodzīvojis tur daudzus gadus, Jeslams saņēmis Šveices pilsonību. Tieši ar Jeslama un viņa vadītās kompānijas palīdzību bin Ladenu ģimene ieguvusi ievērojamu daudzumu akciju tādās lielās amerikāņu kompānijās kā "Microsoft" un "Boeing".

Bin Ladena brāļameita - slavena modele

Bet daudzus bin Ladenu ģimenes locekļus pazīstamības ziņā aizēno Jeslama meita Bafa Dufura - viņa dzimusi Kalifornijā, viņas māte ir Irānas izcelsmes šveiciete. Laikā, kad 11.septembrī teroristu nolaupītās lidmašīnas ietriecās Dvīņu torņos, Bafa atradās Ņujorkā, kur vienā no vietējām universitātēm studēja jurisprudenci. Tiesa, Bafa pasaulē pazīstama ne savu tiesību studiju, bet gan modeles karjeras dēļ. Krāšņā skaistule bijusi uz pasaules pazīstamāko žurnālu vākiem, viņa pievērsusies arī estrādes dziedātājas karjerai.

Kā uzsver "Daily Mail", neviens no tuvākajiem Osamas bin Ladena radiniekiem musulmaņu radikāļus neatbalsta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu