Saab Ķīnā ieguvis 150 miljonu eiro finansējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas autobūves kompānija "Saab Automobile" un tās īpašnieks - Nīderlandes ekskluzīvo sporta automašīnu ražotājs "Spyker Cars N.V." - noslēguši stratēģiskās partnerības vienošanos Ķīnā, kuras ietvaros uzņēmums saņems 150 miljonu eiro (105,4 miljonu latu) finansējumu, otrdien informēja "Spyker".

Partnerības noslēgšana ar kompāniju "Hawtai Motor Group" sekoja pirmdienas paziņojumam, ka "Saab" nodrošināja īstermiņa finansējumu 30 miljonu eiro (21,08 miljonu latu) apmērā, lai uzņēmums spētu nedēļas laikā atsākt ražošanu.

""Spyker" un "Saab" parakstīja vienošanos ar "Hawtai Motor Group Ltd.". Šī vienošanās nodrošina vidēja termiņa finansējumu," norādīja "Spyker".

"Tā paredz finansējumu 150 miljonu eiro apmērā, kā arī stratēģisko aliansi Ķīnai, tostarp kopuzņēmumus ražošanas, tehnoloģiju un izplatīšanas segmentos," vēsta kompānija.

"Hawtai Motor Group" investēs 120 miljonus eiro (84,3 miljonus latu), pretī iegūstot maksimums 29,9% "Spyker" akciju.

"Atlikušie 30 miljoni eiro (21,08 miljoni latu) tiks piešķirti kā konvertējams aizdevums ar sešu mēnešu atmaksas termiņu un 7% procentu likmi," ziņo "Spyker".

"Spyker" iegādājās "Saab" no ASV autobūves koncerna "General Motors" 2010.gada janvārī, taču kompānija saskārusies ar grūtībām iegūt finansējumu Zviedrijas autoražotāja darbības nodrošināšanai.

"Saab" aprīļa sākumā bija spiests apturēt ražošanu, jo uzņēmums nav spējis norēķināties ar detaļu piegādātājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu