Uz paklāja – Andrejs Žagars

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Šķiet, TV3 piedāvātais raidījums "Vīrietis uz paklāja" uzņem apgriezienus – pirmdienas vakarā to varēja vērot jau desmito reizi. Iespējams, tieši par godu nelielajai jubilejai raidījuma veidotājas Leonarda Ķestere un Elīna Doļģe uz paklāja bija aicinājušas Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru. Apsveicami, jo no žurnālistiem dzirdēts, ka viņu uz interviju pierunāt nav pārāk viegli.

Iepriekšējos raidījumus biju pamanījusies vai nu neskatīties vispār, vai uzmest tiem aci tā, garāmejot. Taču šo vakaru pie TV ekrāna pavadīju labprāt, jo man šķita interesanti pavērot, kā abas raidījuma vadītājas, kuras jau saņēmušas gana daudz kritikas, spēs tikt galā ar Žagaru.

Jāteic tā: raidījumam nebija ne vainas, vismaz no vadītāju puses noteikti. Grūti pateikt, kas tam par iemeslu – jau iepriekšminētā kritika, cieņa un respekts pret intervējamo vīrieti vai kas cits, taču – nebija ne divdomīgu, ne īpaši provocējošu jautājumu.

Turklāt tā vien šķita, ka sarunu vada pats intervējamais, itin veikli izvairoties no ne pārāk vēlamām lietām.

Tikpat labi, protams, iespējams, ka Žagars lika lietā savu aktiera, režisora un liela kolektīva vadītāja amatā gūto pieredzi. Ja tā – visi komplimenti viņam! Jo LNO direktors, manuprāt, lieliski spēja parādīt, ka ir ne tikai aktieris, režisors un direktors, bet arī vīrietis, kam nekas cilvēcisks nav svešs.

Taču par ekspertēm, kuras piedalījās raidījumā, gan būtu šis tas piebilstams. Joprojām paliek neatbildēts jautājums, kāds tieši ir šo četru sabiedrībā pazīstamo dāmu (vairāk vai mazāk) uzdevums? Pačalot pie vīna glāzes, patusēties vai tomēr analizēt raidījuma viesa teikto? Un kāds no šīs pačalošanas labums, ja viesis viņu tekstus nedzird? Tieši tālab, skatoties pirmdienas vakara raidījumu, netapa skaidrs, ko ar savu uzstāšanos gribēja pateikt dziedātāja Jana Keja (Jana Kay), "Riga Fashion Mood" organizētāja Dita Danosa, TV dīva Jana Kalniņa un žurnāliste Guna Roze. Jo teksti no sērijas "Žagars negrib stāstīt par savu privāto dzīvi, tātad viņam ir kaut kas slēpjams", "viņam nepatīk, kā ģērbjas brālis (Dailes teātra aktieris Juris Žagarsred.) un nepatīk arī sievietes, kas viņam ir apkārt", "pastāv bažas, ka viņš (Žagars – red.) ir despots", "šķiet, ka viņš ir „zīmulis” vai metroseksuālis" utt. – nu piedodiet! Tas izklausījās tik sekli un brīžiem tik augstprātīgi, ka kļuva neērti. Un varbūt labi vien ir, ka Žagars to nedzirdēja, lai gan, runājot ar Ķesteri un Doļģi, atzina, ka kritiku uztver normāli. Tādēļ varbūt raidījuma veidotājiem būtu vērts pārdomāt eksperšu lomu?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu