Mālpilī cilvēki dzīvo mājā, kas izskatās kā pēc uzlidojuma (64)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzīve pussagruvušā ēkā! Tāda ikdiena ir Mālpils novada iedzīvotājiem, kuri mitinās gāzes sprādzienā cietušā namā. Traģiskais sprādziens atskanēja 2011. gada rudenī, toreiz bojā gāja 7 cilvēki. Taču dzīvi palikušie joprojām mitinās ēkā, kas izskatās kā pēc bumbvedēju uzlidojuma.

Sprādziens Mālpils novada Upmalas pagastā atskanēja naktī no 15 uz 16 oktobri 2011. gadā. Sprādziens notika gāzes noplūdes dēļ vienā no pirmā stāva dzīvokļiem, kura saimnieks bija alkohola reibumā. Vaininieks un vēl seši mājas iemītnieki sprādzienā gāja bojā.

Šobrīd sprādzienā cietušajā ēkā no sešiem pāri palikušajiem dzīvokļiem apdzīvoti ir četri. Tajos mitinās septiņi cilvēki, kuri ik dienu ir spiesti dzīvot pussagruvušā mājā.


Ludmila ir viena no daļēji sagrautā nama iedzīvotājām. Robs nama vidū viņai katru dienu raisa bažas par pāri palikušā nama drošību: "Es tur apskatījos un vispār ļoti bailīgi, viss līgojas un dēļi atlūzuši."

Kreisajā pusē ir nama apdzīvotā daļa, bet no roba labajā pusē neapdzīvotā. Apdzīvotajā pusē ir ielikti papildus metāla stiprinājumi un nosiltinātas sienas. Nepieciešams būtu nojaukt neapdzīvoto daļu, taču šis nams ir privatizēts, tāpēc par turpmāko tā apkopi jārūpējas pašiem tā iemītniekiem.


"Šinī mājā ir tā, ka visskarbāk parādās jēdziens privātīpašums un ar to viss šinī pasākumā ir izteikts, jo pašvaldība savus līdzekļus ieguldīt nedrīkst, " norāda Valdis – nama apsaimniekotājs

Uzreiz pēc sprādziena privātie ziedotāji un valsts, un pašvaldība kā sociālo palīdzību kopumā nama sakopšanā ieguldīja 30 000us latu. Vēl būtu nepieciešami aptuveni 5 tūkstoši, bet iedzīvotājiem tādu līdzekļu nav.

Valsts atņem dzīves iekrājumus

Annai sprādzienā gāja bojā dēls un tika sagrauts dzīvoklis. Pēc sprādziena viņa palika bez iekrātās naudas, kas palika gruvešos. Tāpēc bēres viņa rīkoja uz parāda. Drupās policisti naudu atrada, taču to, ka tā ir Annas nauda pierādīt neizdevās, "Es bērniem apsolīju, parāds jāatdod, nekad nedomāju, ka tā būs jākaro par savu naudu."

"Mēs nezinām no kura dzīvokļa ir tā nauda. Tā nauda, kas atradās dokumentos 2 cilvēki naudu dabūja, jo mēs varējām konstatēt kam tā nauda piederējusi, bet pārējā nauda nav identificējama lietas ietvaros," Līga Jermicāne – VP RRP Siguldas iecirkņa kriminālās policijas priekšnieka vietniece."

Gruvešos atrasto bezsaimnieka naudu 940 latus policija ieskaitīja Valsts kasē. Tā paredz likums, izmeklētāja norāda, ka cilvēcīgi sievieti var saprast, taču likuma priekšā visi ir vienādi. Pussagruvušais nams apkārtnes iedzīvotājiem šķiet vēl ilgi atgādinās par to, ka tāpat kā likums arī nelaime nevienu nešķiro.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu