Krievija iebilst pret ANO inspekcijām sīriešu bēgļu nometnēs Jordānijā (13)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ANO Drošības padome nav pilnvarota atļaut sīriešu bēgļu nometņu inspicēšanu Jordānijā, piektdien paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, kurš uzskata, ka tas esot aizsegs «ārvalstu intervences» sagatavošanai.

Lavrovs norādījis, ka ANO izveidoto nometņu apmeklējumi ir ANO augstākā bēgļu komisāra (UNHCR), nevis Drošības padomes kompetencē.

«Ja būs mēģinājums izmantot sīriešu bēgļu situāciju, lai virzītu zināmas idejas par lidojumu aizlieguma zonām, tad mēs un Ķīna varam to uzskatīt par mēģinājumu gatavot ārvalstu intervenci,» uzsvēra Krievijas ārlietu ministrs.

Drošības padome ceturtdien apsprieda iespēju nosūtīt delegāciju uz sīriešu bēgļu nometnēm Jordānijā, taču pret šo ieceri iebilda Maskava un Pekina.

Jordānija šonedēļ paziņoja, ka sīriešu bēgļi, kas cenšas glābties no pilsoņkara un kuru skaits jau pārsniedzis pusmiljonu, uzkrāvuši valstij nepanesamu slogu.

Tikmēr UNHCR lēš, ka bēgļu skaits Jordānijā līdz gada beigām var sasniegt 1,2 miljonus, kas ir viena piektdaļa no pašas Jordānijas iedzīvotāju kopskaita.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu