«Olainfarm» turpina izmeklēt sprādziena iemeslus ražotnē (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas zāļu ražotāja AS «Olainfarm» vēl turpina vakardien ražotnē notikušā sprādziena iemeslu izmeklēšanu, pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Atzinums vēl nav saņemts

Viņš teica, ka par vakardienas sprādziena niansēm ražotnes reaktorā nav informēts. Tāpat viņš nav vēl saņēmis atzinumu un novērtējumu no Valsts darba inspekcijas (VDI). Tikmēr izmeklēšanu «Olainfarm» ražotnē veic arī uzņēmuma ķīmiķi, kā arī nepārtrauktā režīmā tiek veikta visu ražošanas iekārtu uzraudzība.

Jautāts par iespējamiem sprādziena cēloņiem, Lapiņš aicināja vēl nesteigties ar spekulācijām. Taču viņš norādīja, ka gadījumā, ja tā ir bijusi tehniska kļūme, tad būtu jāsazinās ar iekārtu piegādātāju. Savukārt, ja sprādziens noticis cilvēciskas kļūmes dēļ, tad noteikti jānoskaidro, kā tieši tas varēja būt iespējams.

Komentējot vakar izskanējušo VDI informāciju par to, ka sprādzienu ražotnē varētu būt izraisījis tehnisks defekts, Lapiņš

pieļāva teorētisku iespēju, ka sprādzienu izraisījis tehnisks defekts.

Taču viņš arī uzsvēra, ka pirms detalizētākiem komentāriem jāveic uzmanīga izmeklēšana.

Ražotnē noticis sprādziens

Kā ziņots, sprādzienu zāļu ražotājas AS «Olainfarm» ražotnē, visdrīzāk, izraisījis tehnisks defekts, informēja Valsts darba inspekcijā (VDI).

Ražotnes reaktorā bijis nevis augsts spiediens, bet gan vakuums jeb bezgaisa stāvoklis. «Visdrīzāk, radies caurums katla konstrukcijā un tajā ieplūdis gaiss. Kad tā notiek, rodas dehermetizācija jeb, vienkārši sakot, viss uzsprāgst,» sacīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Vakar plkst.9.20 «Olainfarm» uzņēmuma pērn atklātajā nitrofurointīna ražošanas iecirknī Olainē, Rūpniecības ielā 5, notika sprādziens. Sprādzienā cieta divi cilvēki, kuri nogādāti slimnīcā.

Pēc VDI sniegtās informācijas, sprādzis kāds katls. To VDI apgalvojuši arī uzņēmuma darbinieki.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu