Kā traģēdija Bostonā ietekmēs Nordea maratonu? (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Traģiskie notikumi Bostonas maratonā šokējuši pasauli. Par drošību šodien runā ikviena valsts, kura tuvākā vai tālākā nākotnē uzņemsies organizēt starptautiskas sacensības vai pat nākamo olimpiādi. Kā tas ietekmēs turpmāko sporta notikumu drošības pasākumu plānošanu, tajā skaitā drīz gaidāmo «Nordea» Rīgas maratonu?

Bostonas notikumi satricināja sportistus visā pasaulē. Arī Latvijas vieglatlēte Jeļena Prokopčuka, kas vairākkārt piedalījusies tieši Bostonas un citos starptautiskos maratonos, ir šokēta par notikušo. Telefonintervijā viņa atklāja, ka tik liela mēroga pasākumos līdz šim jutusies droši.

«Protams, ka ir cilvēki, kuri gādā par to, lai būtu kārtība, un policija arī ir. Un par elites sportistiem - mums ir speciāli cilvēki, kuri visu laiku ir kopā ar mums. Un mēs esam atsevišķā vietā, piemēram, tajā pašā Bostonā maratonā, kad es pēdējo reizi biju, mēs dzīvojām pavisam atsevišķi tikai elites sportisti un nekādi cilvēki vairāk nedzīvoja viesnīcā,» atceras Jeļena Prokopčuka.

Jeļena šogad piedalīsies arī Nordea maratonā, kur skries pusmaratona distanci. Viņa uzskata, ka

Bostonas notikumiem nevajadzētu atturēt cilvēkus no skriešanas

un dalības starptautiskos maratonos.

Nords: drošība būs pastiprināta

Organizatori prognozē, ka šogad Nordea Rīgas maratonā piedalīsies vēl lielāks cilvēku skaits kā pērn – aptuveni 20 000 dalībnieku. Tas ir vienīgais tik liela mēroga skriešanas pasākums Ziemeļeiropā, kas piesaista arī ārzemnieku uzmanību.

Maratona organizators Aigars Nords stāsta, ka drošībai šogad tiks pievērsta pastiprināta uzmanība, tomēr sīkākas detaļas neatklāj.

«Ja jūs iedomājaties tādus klasiskus drošības pasākumus, kādi notiek lidostā, kur jums liek novilkt kurpes vai jūs pilnīgi pārmeklē, nekas tamlīdzīgs nav noticis un es domāju, ka arī tuvākajā laikā nenotiks. Mēs iesim cauri daudz vairāk procedūrām, kā notiek mantu nodošana, kā notiek ierašanās krastmalā, bet tajā pašā laikā tās būs tādas aktivitātes, ko iedzīvotāji vai skrējēji nejutīs kā apgrūtinājumu,» sola organizators.

Vai būs vairāk policistu?

Vairākas nedēļas pirms maratona

organizatoriem būs jāsaskaņo maratona norise ar Valsts un pašvaldības policiju

un citām drošības struktūrām, kas izvērtēs, cik liela policijas līdzdalība nepieciešama. Pagaidām policija neatklāj, vai saistībā ar bēdīgo Bostonas pieredzi šogad uz ielām būs vairāk policistu kā pērn.

«Kas attiecas uz Drošības policijas kompetenci, tad, protams, Drošības policija monitorē situāciju un, ja būs kāda satraucoša informācija, mēs informēsim par to arī Valsts policiju, kas attiecīgi arī nodrošinās pasākumā sabiedrisko kārtību un drošību,» plāno Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa.

Rīgas maratons šogad notiks 19.maijā, svētdienā. Skrējējiem pieejamas 4 distances – maratona distance 42 km garumā, pusmaratons jeb 21 km, 10 un 5 km distances. Trases iet caur pilsētas centru, bet starts un finišs paredzēts 11.novembra krastmalā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu