Krievu miljardieris vēlas F-1 posma rīkošanu Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievu miljardieris Vladimirs Antonovs, kuram ir biznesa intereses arī Latvijā, vēlas, lai mūsu valstī notiktu Pirmās formulas (F-1) čempionāta posms.

F-1 pēdējos gados aktīvi paplašina savu ģeogrāfiju, un jau sen sacīkstes vairs nenotiek gandrīz tikai Vakareiropā - šogad pirmo reizi F-1 posms notiks Indijā, bet 2014.gadā arī Krievijā.

Tomēr jaunais un ambiciozais Antonovs vēlas, lai sacīkstes risinātos arī Latvijā, un trasei jau atrasts piemērots zemesgabals aptuveni 100 kilometru attālumā no Rīgas Latgales virzienā. Pašlaik tiek risinātas sarunas ar slavenāko F-1 trašu arhitektu Hermani Tilki, kuram šis nebūs pirmais darbs Latvijā, jo iepriekš viņš projektējis kartodromu Kandavā.

Pagājušajā nedēļā F-1 sacensības Latvijā pārraidošā raidkompānija "Viasat Sport Baltic" publicēja pētījuma rezultātus, noskaidrojot, kurā pilsētā cilvēki vēlētos F-1 ielu posma sarīkošanu. Pētījuma dati parādīja, ka tad katrs trešais jeb 34% iedzīvotāju savu balsi atdotu par Rīgu, 16% F-1 fanu pilsētas posmu vēlētos redzēt Jūrmalā, 14% - Ventspilī, 12% - Liepājā, pa 7% norādīja Jelgavu un Daugavpili, savukārt 10% sadalījās par labu citām pilsētām, piemēram, Cēsīm, Valmierai, Tukumam, Kandavai un citām.

Šoreiz gan ielu sacensības netiks aizvadītas, bet Latvijā posms notiks pilnvērtīgā trasē.

Tikmēr pilna skaidrība ir par to, ka Latvijā jau nākamgad risināsies daļa no pirmā Baltijas rallija, kas tiks iekļauts Pasaules autorallija čempionāta (WRC) kalendārā. Trīs dienas garā rallija laikā pasaulē labākie rallisti Latvijā viesosies sestdienā, veicot septiņus vai astoņus ātrumposmus.

Šo astoņu ātrumposmu uzņemšana uz 12 stundām izmaksās aptuveni piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu). Arī šo summu garantē tieši Antonovs un viņam piederošās kompānijas.

Kā ziņots, Antonovam pieder Lietuvas "Snoras" banka, kura ir lielākā "Latvijas Krājbankas" akcionāre.

Pirmajā formulā krievu biznesmenim pieder komanda "Marussia Virgin", tāpat viņš ar lielām ambīcijām ienācis arī WRC čempionātā - Antonovs veicis nopietnas investīcijas, bet viņa vadītā kompānija ir atbildīga par WRC reklāmas kampaņām.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu