Uz LTV Ziņu dienesta direktora amatu pieteikušies 11 pretendenti (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) konkursam uz LTV Ziņu dienesta direktora amatu pieteikušies 11 kandidāti, informēja LTV pašreklāmas redaktore Laura Brokāne.

Pretendentu vārdus viņa neatklāja, vien norādīja, ka konkurss notiks divās atlases kārtās.

Līdzšinējā LTV Ziņu dienesta direktora amata vietas izpildītāja Dagnija Neimane atklāja, ka konkursā nav pieteikusies, taču piebilda, ka no LTV Ziņu dienesta konkursā esot pieteicies viens līdzšinējā Ziņu dienesta atbalstīts kandidāts.

Dalību konkursā apstiprināja līdzšinējā LTV žurnāliste Iveta Elksne.

Saskaņā ar «Nozare.lv» rīcībā esošo informāciju konkursā uz LTV Ziņu dienesta direktora amatu varētu pretendēt arī bijusī laikraksta «Diena» galvenā redaktora vietniece Vikija Valdmane-Rozenberga, aģentūras LETA biznesa portāla «Nozare.lv» redaktore Inese Helmane, LTV žurnālists Miroslavs Kodis un bijušais laikraksta «Diena» galvenā redaktora vietas izpildītājs un «Dienas mediju» galvenais redaktors Guntis Bojārs, kurš LTV komandai pievienojies šī gada februārī.

Dalību konkursā apstiprināja Valdmane-Rozenberga un Helmane, savukārt ar Kodi un Bojāru līdz šim nav izdevies sazināties.

Jau ziņots, ka konkurss, kuram bija paredzēts noslēgties 18.martā, tika pagarināts līdz 28.martam saistībā ar jaunās LTV valdes iecelšanu, kura darbu sāka šodien, 2.aprīlī. Kandidātu izvērtēšana pēc jaunā grafika notiks līdz 12.aprīlim, dodot jaunajai valdei iespēju piedalīties un sekot kandidātu izvēlei.

Kā izriet no amata apraksta LTV mājaslapā, «ziņu dienesta direktors plāno, vada un koordinē Ziņu dienesta darbību, kontrolē pakļauto darbinieku pienākumu savlaicīgu pildīšanu, nodrošinot, lai darba pienākumu izpilde būtu veikta saskaņā ar Darba likuma prasībām, veicina pakļauto darbinieku profesionālo attīstību».

Konkurss izsludināts 13.februārī. Jau ziņots, ka 2012.gada nogalē Ziņu dienesta vadītāja amatu pameta Dzintris Kolāts. Amata pienākumus tikmēr pilda Ziņu dienesta vadītāja vietas izpildītāja Neimane.

Konkursam varēja pieteikties ikviens, kura izglītība, zināšanas un iepriekšējā darba pieredze atbilst šādām prasībām: augstākā akadēmiskā vai 2.līmeņa augstākā izglītība, vēlams žurnālistikas, komunikāciju zinātņu vai vadības jomā, vismaz trīs gadu nepārtraukta darba pieredze darbā ziņu redakcijā un vismaz trīs gadu darba pieredze kolektīva vadīšanā, zināšanas par ziņu vākšanas un apstrādes profesionālajām metodēm, izpratne par sabiedriskā medija misiju, mērķiem un uzdevumiem, prasme vadīt un motivēt kolektīvu darbam, valsts valodas zināšanas, labas saskarsmes un organizatora spējas, kā arī nevainojama reputācija.

7.martā par jauno LTV valdes priekšsēdētāju iecelts Ivars Belte, par valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos Māris Skujiņš un par valdes locekli programmas attīstības jautājumos - Sergejs Ņesterovs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu