Elektroenerģijas sadārdzinājuma dēļ Liepājā ieviesīs zirgu tramvaju (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Liepājā, kas lepojas ar vecāko elektriskā tramvaja līniju Baltijā, šogad no tā plānots atteikties un ieviest zirgu tramvaju. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā obligātā iepirkuma komponentes (OIK) dēļ aizvien pieaugošās elektroenerģijas izmaksas, aģentūru LETA informēja uzņēmumā «Liepājas tramvajs».

Plānots, ka zirgu tramvajs Liepājā sāks darboties šovasar, kad tiks pabeigta jaunās tramvaja līnijas izbūve līdz Ezerkrastam.

«Pilsētas tēvi tālajā 1884.gadā, kaļot Liepājas attīstības plānus, apsprieda visdažādākos piedāvājumus - no zirgu tramvaja līdz pat tramvajam ar gāzes dzinēju. Beigu beigās par labāko tika atzīts Kontinentālās elektrisko uzņēmumu sabiedrības Nirnbergā projekts par elektriskā tramvaja ieviešanu. Toreiz neviens nevarēja paredzēt, ka nieka 130 gadu laikā elektrības cena un obligātā iepirkuma komponente uzleks neiedomājamos augstumos, liekot mums meklēt jaunas alternatīvas,» skaidroja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Lai sekmīgi nodrošinātu zirgu tramvaja darbību, uzņēmums izsludinājis iepirkumu par 10 dižciltīgu tīrasiņu zirgu iegādi. Tramvaja līnijas jaunajā galapunktā Ezerkrastā tiek būvēts plašs zirgu stallis, kas atbilst visām augstajām Eiropas Savienības dzīvnieku labturības prasībām. Tramvaja vadītāji kopš gada sākuma apmeklē pārkvalifikācijas kursus, lai apgūtu ormaņu iemaņas.

Paredzams, ka 21.gadsimtā unikālais zirgu tramvajs varētu kalpot arī kā lielisks līdzeklis tūristu pievilināšanai.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu