Aicina ANO noteikt lidojumu aizlieguma zonu virs Lībijas (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arābu līgas valstu ārlietu ministri sestdien sanāksmē Kairā nolēma atbalstīt lidojumu aizlieguma zonas noteikšanu virs Lībijas, lai tās diktators Muammars Kadafi pret nemierniekiem nevarētu izmantot militāro aviāciju, ziņoja Ēģiptes valsts televīzija.

Pēc diplomātu teiktā, ministri sanāksmē nolēmuši aicināt ANO Drošības padomi noteikt lidojumu aizlieguma zonu virs Lībijas, lai "aizsargātu Lībijas tautu". Pret šo lēmumu bijušas Sīrija un Alžīrija.

Ministri arī vienojušies, ka Arābu līga izveidos kontaktus ar Lībijas nemiernieku izveidoto Pagaidu pārejas nacionālo padomi.

"Ministri nolēma atvērt sakaru kanālus ar Lībijas pārejas nacionālo padomi, lai palīdzētu Lībijas tautai," sacīja kāds diplomāts.

Šī padome vēstulē Arābu līgas ģenerālsekretāram Amram Musam aicināja Arābu līgu atbalstīt lidojumu aizlieguma zonas noteikšanu virs Lībijas, kā arī atzīt padomi par Lībijas likumīgo pārstāvi Kadafi režīma vietā.

Jau vēstīts, ka Lībijas Pagaidu pārejas nacionālā padome, kuru vada bijušais tieslietu ministrs Mustafa Abdeldžalils, 5.martā pasludināja sevi par vienīgo Lībijas pārstāvi. Francija pagaidām ir vienīgā valsts, kas atzinusi šo padomi un paudusi gatavību apmainīties vēstniekiem.

Lībijā kopš februāra vidus notiek nemieri pret Muammara Kadafi režīmu, kuros gājuši bojā simtiem cilvēku.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu