Latvijas pirmā lēdija atklāj skaistuma noslēpumus (342)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: L'Officiel Latvia

Valsts pirmā lēdija Lilita Zatlere ir ne tikai Valsts prezidenta Valda Zatlera uzticamā dzīvesbiedre, viņa, īpaši ārvalstu vizītēs, simboliski pārstāv mūsdienu Latvijas sievieti. Jāteic, ka šajā ziņā ar Lilitu Zatleri varam lepoties – viņa nebūt nepazūd citu valstu pirmo lēdiju sabiedrībā.

Ekskluzīvā intervijā žurnālam «L’Officiel Latvija» Zatleres kundze mums atklāj savas labsajūtas noslēpumus, prioritātes un to, kā mainījusies viņas dzīve, nokļūstot Valsts prezidenta sievas statusā. No redakcijas puses varam piebilst, ka fotosesija ar Zatleres kundzi pārvērtās par aizraujošu piedzīvojumu, kur viņa mūs pārsteidza ar atvērtību stila pārmaiņām un iekšējo atbrīvotību.

Kādi ir jūsu skaistumkopšanas rituāli, bez kā nevarat iedomāties savu ikdienu?

Nepiekopju kādus īpašus rituālus. Daru visu, ko jebkura sevi cienoša sieviete veic sava skaistuma kopšanai. Dzīves laikā dabiski ir izveidojies tikai man pašai raksturīgs dienas ritms. Bet visam pāri un vissvarīgākais ir tas, ka jūtos mīlēta. Mīlestība, ko saņemu no saviem mīļajiem – vīra un bērniem - ir manas labsajūtas priekšnosacījums. Tāpat uzskatu, ka cilvēka ārējais skaistums ir ļoti saistīts ar viņa garīgo pasauli.

Kā sākas jūsu diena?

Labu ieskaņu dienai rada rīta rituāli – kopīgās brokastis.

Īpašu gaisotni mājās ienes kaķis Čārlijs, kura murrājošais «labrīt» un mitrā buča rada manī mieru un labsajūtu.

Ikdienā mani iedvesmo jūras tuvums – mainīgie dabasskati un tāds dabas fenomens kā saulriets.

Vai saistāt cilvēka ēšanas paradumus ar viņa izskatu, un kāda ir jūsu iecienītā ēdienkarte?

Cenšos ēst veselīgi – visu, ko vēlos, bet ar mēru. Priekšroku dodu Latvijas pārtikas produktiem. Bet visgaršīgākie ir svaigie Latvijas zemnieku ražojumi bez konservantiem. Ar diētām neaizraujos...

Esat šajā ziņā arī sagrēkojusi un atkāpusies no saviem principiem?

Protams! Tas taču ir tik cilvēciski, bet par to īpaši nebēdāju, jo arī tā ir daļa no mūsu dzīvesprieka.

Vai regulāri apmeklējat kosmētiķi?

Patiešām cenšos regulāri apmeklēt kosmētiķi, bet ikdienā arī pati veicu sejas un ķermeņa kopšanas procedūras. Manikīrs ir obligāts.

Koptas rokas ir viena no būtiskākajām sievietes elegances pazīmēm. Arī regulārs pedikīrs man ir svarīgs un nepieciešams ķermeņa kopšanas pasākums.

Savukārt vakaros vienmēr savas pēdas palutinu ar barojošu krēmu.

Kādas skaistumkopšanas procedūras esat sevišķi iecienījusi?

Šajā ziņā es uzticos savai kosmētiķei, jo esmu pārliecināta, ka viņa ieteiks tikai to, kas man tiešām nepieciešams. No skaistumkopšanas procedūrām man patīk sejas un ķermeņa masāža, taču pārāk bieži sevi ar tām nelutinu. Pieņemot lēmumu, vienmēr ieklausos savā ķermenī – svarīgi, lai procedūras sniegtu garīgu un fizisku baudu un veicinātu manī harmoniju. Uzskatu, ka mehāniski veiktas darbības vai ķermeņa kopšanas procedūras nav man – manam prātam, sirdij, dvēselei un ķermenim jābūt noskaņotiem uz vienas nots.

Vai jums ir kāds iemīļots kosmētikas zīmols?

Nelietoju kāda konkrēta zīmola produktus, jo man patīk arī izmēģināt ko jaunu. Uzskatu, ka ikvienai sievietei pats svarīgākais ir atrast tādu formulu, kas piemērota tieši viņai. Man patīk franču, japāņu un arī mūsu pašu latviešu kosmētika, kas balstīta uz ilggadējām tradīcijām un rūpīgi izstrādātām kopšanas formulām. Pašlaik mans favorīts ir Chanel – gan viņu filozofija, dizains, gan arī produktu tekstūra...

Tomēr pats svarīgākais ir mīlēt un rūpēties par sevi katru dienu, ķermenis prasa regulāru uzmanību, kampaņveidīgas rūpes nedod rezultātus.

Jūsu attiecības ar smaržām?

Savas smaržas ir jāatrod pašam, te nelīdzēs citu padomi. Man ļoti patīk Chanel – tās man rada īpašu noskaņu, ko vārdos grūti pat aprakstīt. Vienu no šīm smaržām man uzdāvināja Karla Bruni, Francijas pirmā lēdija. Viņai patiesi ir smalka gaume. Arī man ir daži smaržu noslēpumi, ar ko pārsteigt gan vīriešus, gan sievietes, bet tie lai arī paliek noslēpums. Manuprāt, smaržas ir kā punkts uz «i» mūsu koptēlā un spēj daudz ko pastāstīt par cilvēku.

Veidojot savu tēlu, paļaujaties uz savu gaumi un sajūtām vai arī to uzticat stilistam?

Apģērba izvēlē uzticos profesionālu stilistu padomiem, taču, koptēlu saskaņojot, paļaujos uz savu izjūtu. Un tāpēc varu teikt, ka savus apģērbus izvēlos un iegādājos pati. Pašreizējais statuss nedaudz ir iespaidojis manu ģērbšanās stilu. Samērā lielu daļu manā garderobē ieņēmis formāls, atturīgs apģērbs. Man tāpat ir jāņem vērā, ka tērps, kas lieliski izskatās dabā, var pārvērsties līdz nepazīšanai fotoattēlā.

Lielu nozīmi piešķiru detaļām: man patīk skaistas kurpes un interesantas rotaslietas.

Tās vienmēr akcentēs individualitāti. Kopumā dodu priekšroku dažādībai un nemeklēju viena zīmola produkciju.

Foto: Oļegs Zernovs
Foto: Oļegs Zernovs Foto: L'Officiel Latvia

Man kā prezidenta kundzei arī ir savi izaicinājumi – vēl vairāk viss jāplāno un jābūt gatavai pēkšņām dienas programmas izmaiņām. Domāju, šajos gados esmu kļuvusi daudz organizētāka, kaut arī agrāk šī īpašība man piemita. Piemēram, ja valsts vizītes vai kāda citas svētku dienas programma ir pa minūtēm salikta, tad, kaut arī nav viegli, bet obligāti ir jāatrod laiks sev. Pošoties svinīgam gadījumam, īpaši izbaudu brīdi, kad uzlieku rotas un uzsmidzinu smaržas – šīs delikātās lietas rada īsto svētku noskaņojumu. Vienīgā atšķirība – man vienā dienā var būt vairāki un pat ļoti dažāda rakstura pasākumi.

Kas vienmēr ir līdzi jūsu ceļojumu somā, pavadot Valsts prezidentu?

Ceļojot ņemu līdzi to pašu, ko lietoju arī ikdienā. Manā ceļojumu somā noteikti atradīsies vieta kādai grāmatai vai citai lasāmvielai. Kā obligātie priekšmeti līdzi ir viss, kas nepieciešams matu veidošanai, jo tos sakārtoju pati. Lai nerastos nepatīkami pārsteigumi, pirms došanās ceļā obligāti noskaidroju arī dažas nesievišķīgas lietas: kāds ir strāvas spriegums un elektrības kontaktligzdu tips konkrētā valstī, jo šis faktors ir ļoti svarīgs.

Kā rīkojaties, ja pēc ilga pārlidojuma jābūt labā formā?

Nereti gadās, ka tūlīt pēc pārlidojuma ir jādodas uz kādu pasākumu, un šis fakts jau laikus ir jāņem vērā. Tāpēc garos pārlidojumos dzeru vairāk ūdens nekā parasti, pēc lidojuma seju cenšos palutināt ar mitrinošu krēmu, ja iespējams, kādu brīdi paguļu. Cenšos rast arī iespēju, lai izpildītu vienkāršus fiziskus vingrinājumus.

Jūsu slaidās figūras noslēpums, kā jūs sevi uzturat formā?

Paldies par komplimentu! Māte Daba un mēra izjūta, lūk, mana atbilde.

Patīk baudīt visu, kas garšīgs, bet ar mēru. Uzturs noteikti ietekmē izskatu, bet arī ģenētikai ir nozīmīga loma.

Fiziskās aktivitātes ir manas ikdienas sastāvdaļa, bet ar tām nepārspīlēju. Manam tēvam ir 95 gadi, viņam ir laba veselība, un joprojām ir šiverīgs. Domāju, ka labo iedzimtību esmu mantojusi no viņa. Veicot ikdienas darbus pilsētā, man patīk iet kājām. Pēc dabas esmu kustīga, tas droši vien arī palīdz. No aktīvajiem hobijiem vasaras periodā izvēlos peldēšanu, ziemā – kalnu slēpošanu, vislabprātāk šos dzīves pozitīvos vitamīnus uzņemu kopā ar ģimeni vai draugiem.

Vai, uzzinot par kādu jaunu metodi skaistumkopšanā, cenšaties to arī izmēģināt?

Esmu ļoti piesardzīga pret brīnumlīdzekļiem, kas sola tūlītēju rezultātu. Šī, visticamāk, ir mana vīra ārsta ietekme uz manu domāšanu. Viņš noteikti iebilstu pret visu, kas ir medicīniski komplicēts, neskaidrs vai, iespējams, kaitētu veselībai.

Foto: Oļegs Zernovs
Foto: Oļegs Zernovs Foto: L'Officiel Latvia

Pirms izeju no mājas, zināmu laiku veltu sev – tas man nav statusa, bet gan pašcieņas jautājums. Arī pirms šā nozīmīgā posma manā dzīvē centos būt kārtīga un glīta, lai kurp ietu un ko darītu. Tā es izrādu savu attieksmi. Tā ir arī elementāra pieklājība.

Ja jums saistībā ar mūsu tēmu vajadzētu sievietēm sniegt padomus, kādi tie būtu?

Nepārspīlēt. Ne ar apģērbu, ne rotām, ne kosmētiku, ne smaržām. Nepazaudēt sevi modes tendenču bagātajā piedāvājumā. Mēs pašas esam vislielākā vērtība. Viss, ko pērkam, ir domāts, tikai lai izceltu mūsu patieso skaistumu. Bet galvenais – novēlu būt laimīgām, būt harmonijā ar sevi un dzīvi!

Komentāri (342)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu