Rīgā divas dienas testēs sniega kausējamo mašīnu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas dienas Rīgā testa režīmā strādās sniega kausējamā mašīna, lai varētu labāk noteikt visas tās priekšrocības, mašīnas izmaksas un citus aspektus, kas ļauj izvērtēt šādas mašīnas iegādes izdevīgumu, TVNET uzzināja Rīgas domē (RD).

Šodien Rīgas pašvaldības vadība un atbildīgās amatpersonas iepazinās ar sniega kausējamās mašīnas darbu.

„Pirms lemjam par šādas tehnikas iegādi, ir nepieciešama izsmeļoša informācija par izmaksām un tehniskajām iespējām. Vienīgā problēma – mūsu neprognozējamie laika apstākļi. Ļoti iespējams, ka gadījumā, ja Rīga nopirks šādu mašīnu, sniega galvaspilsētā nebūs tuvāko 10 gadu laikā,” norāda RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

AS "Ferrus" valdes loceklis Viesturs Frišenbrūderis skaidro, ka sniega kausēšanas iekārta bez pārtraukuma var darboties 10-11 stundas, izkausējot ap 120-230 kubikmetriem sniega stundā. Iekārtas apkope - tīrīšana un degvielas uzpildīšana - aizņem aptuveni vienu stundu, bet pēc tam iekārta var turpināt darbu.

Uzņēmums Rīgai piedāvā iegādāties sniega kausēšanas iekārtu par 400 000 latu. Tā kā kausēšanas izmaksas par kubikmetru ir lētākas, nekā sniega izvešana, Ušakovs uzdevis vienoties par iekārtas izmēģināšanu galvaspilsētā.

Minētās kompānijas a/s Ferrus projektu vadītājs ir Rihards Rāviņš - Jelgavas mēra Rāviņa (ZZS) dēls.
Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu