Ženēvā debitēs jaunais GranCabrio Sport (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maserati

Ženēvas autoizstādē Maserati gatavojas parādīt GranCabrio Sport - uzlaboto kabrioleta versiju ar modernizētu dzinēju un optimizētu pārnesumkārbai.

GranCabrio pirmo reizi tika prezentēts 2009.gada Frankfurtes izstādē. Šogad Maserati paceļ šo automobili vēl augstākā veiktspējas un vadāmības līmenī, piedāvājot versiju GranCabrio Sport, kas līdzīgi kā GranTurismo S un Quattroporte GTS ir attiecīgā modeļa sportiskākā versija.

Šajā versijā Maserati atmosfēriskais 4,7 litru V8 dzinējs attīsta 450 ZS un 510 Nm. Maserati inženieri ir daudz strādājuši pie berzes samazināšanas dzinējā, tādējādi GranCabrio Sport ir labāk reaģē uz akseleratora niansēm un vienlaikus ir arī par 6% ekonomiskāks. GranCabrio Sport maksimālais ātrums ir 285 km/h.

Foto: Maserati

Automātiskā sešu pakāpju ZF pārnesumkārba ir pārņemta un pielāgota no Quattroporte GTS. Tāpat automobilim ir uzlabota aktīvā Skyhook balstiekārta, kā arī piemeklēta augstas veiktspējas bremžu sistēma.

Vizuāli GranCabrio Sport ir kļuvis dinamiskāks. Tam ir jauni priekšējie lukturi un radiatora reste, jauns sānu sliekšņu un priekšējā bampera dizains, kā arī jauns virsbūves krāsojums - Rosso Trionfale. To iedvesmojušas Itālijas karoga krāsas uz 50.gadu sacīkšu Maserati. Viens no tādiem ir 1957. gada 250F, kas leģendārajam argentīniešu autosportistam Huanam Manuelam Fandžio palīdzēja tikt pie piektā F1 čempiona titula.

Pārdošanā Maserati GranCabrio Sport nonāks šā gada vasarā. Maserati oficiālais un vienīgais pārstāvis Latvijā un Baltijas valstīs kopš 2005.gada ir Modena Motors. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu