Ušakovs pieļauj Bemhena atstādināšanu (67)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs pieļauj Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena atbrīvošanu no amata.

Pirmdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" Ušakovs stāstīja, ka pirmdien saņems auditoru ziņojums par pārbaudi RS saistībā ar kompensāciju izmaksu.

Pēc pārbaudes rezultātiem tiks lemts par RS vadītāja atbildību un viņa tālāko karjeru uzņēmumā.

"Šodien pulksten 11 ir akcionāru sapulce, kurā būs audita pārbaudes rezultātu prezentācija, kas saistīts ar kompensācijām, kas izmaksātas bijušajiem valdes locekļiem. Tas ir noticis šīs domes sasaukuma laikā. Skatīsimies, kādi oficiāli būs pārbaudes rezultāti," teica Rīgas mērs.

Izlems pirmdien

Pēc viņa skaidrotā, audits parādīs, vai kompensācijas RS izmaksājusi atbilstoši likumam, vai likuma normas ir pārkāptas. Jautāts, vai Bemhens varētu zaudēt amatu, Ušakovs teica, ka tas ir iespējams un tiks izlemts pirmdien. "Par valdes priekšsēdētāja tālāku karjeru es lemšu šodien pēc audita rezultātiem. Tas ir iespējams," pieļāva Rīgas domes vadītājs.

Jau vēstīts, ka

Rīgas domes opozīcija vairākkārt pārmetusi Ušakovam atteikšanos risināt problēmas RS.

Valsts darba inspekcija (VDI) iepriekš veica pārbaudi RS, secinot, ka uzņēmums nepamatoti izmaksā atvaļinājuma kompensācijas, un Ušakovs uzdeva uzņēmumā veikt auditu.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Atgādināsim, ka RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens laikā, kad notika koruptīvie "Daimler" autobusu iepirkumi, bija viens no diviem pašvaldības autobusu parku "Tālava" vadītājiem. Vēlāk uzņēmumu pievienojot "Rīgas satiksmei", Bemhens strauji kāpa pa karjeras kāpnēm, ieņemot augsto pašvaldības uzņēmuma valdes priekšsēža amatu.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu