«Provocējošais» KIA konceptauto (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

KIA Ženēvas motoršovā prezentēs jaunu konceptauto, kura nosaukums liecina par ražotāja nodomu provocēt, bet tehniskais saturs liecina, ka vismaz dinamisku braukšanu izprovocēt nebūs grūti.

Ženēvas motoršovam domātais provo concept ir B segmenta jeb mazās klases konceptauto, kuru raksturo visai sportisks, pat agresīvs virsbūves dizains un akcenti, un «zaļas» piedziņas tehnoloģijas. Proti, mazais hečbeks ir apgādāts ar pro_cee'd GT uzstādīto 1,6 litru turbo dzinēju, kurš attīsta 204 ZS un papildus vēl arī ar 45 zirgspēku elektromotoru.

Elektromotors piedzen aizmugurējos riteņus un atkarībā no vajadzības dod papildu vilkmi paātrināšanās laikā vai arī ļauj dinamiskāk izbraukt līkumus. Ja rodas nepieciešamība pārvietoties maksimāli nemanāmi un bez kaitīgajiem izmešiem, provo concept var piespiest kļūt par klasiskās piedziņas elektromobili.

Saliekot kopā visus provo concept raksturlielumus, ir skaidrs, ka tas varētu būt patiesi žiperīgs braucamais, jo riteņu bāze ir tikai 2,53 metri, bet saķeri ar ceļa segumu nodrošina 19 collu riteņi ar 225/40 izmēra riepām.

Ja interesē gabarīti, tad var atzīmēt, ka auto ir 3,88 metrus garš, 1,77 metrus plats un 1,35 metrus augsts, savukārt, ja interesē dizaina nianses, tad var atzīmēt, ka KIA galvenā dizainera un kompānijas vadītāja Pētera Šreijera komanda ir centusies panākt, lai auto liek pasmaidīt, taču tai pašā laikā ir muskuļots un nopietns. Pēc ražotāja teiktā tas arī ir auto, kurš demonstrē mazās klases KIA attīstības virzienu.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu