Elektriķiem pirks kvadraciklus (87)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pēc gadu mijā piedzīvotajiem lielajiem elektrības pārrāvumiem un smagajiem atjaunošanas darbiem elektrības speciālisti plāno iegādāties vairākus sniega motociklus, kvadraciklus un speciālos traktorus.

Elektroapgādes koncerna “Latvenergo” uzņēmuma “Sadales tīkls” vadītājs Andis Pinkulis intervijā portālam TVNET sacīja, ka drīzumā iecerēts pirkt 16 kvadraciklus.

Turklāt tie plānoti tādi, lai varētu aprīkot ar ķēdēm. Tādējādi kvadraciklus varēs izmantot gan vasarā, gan ziemā sniega laikā.

Tāpat plānots pirkt četrus sniega motociklus. Patlaban tādu uzņēmumā nav. Iespējams, uzņēmums turpmāk iegādāsies vēl vairāk šādu transportlīdzekļu.

Vajag arī specializēto tehniku

Vēl speciālisti šai elektrības krīzē pārliecinājušies, ka vajag iegādāties vairākus specializētos purva traktorus. Tiem ir platāka ķēde, un tādēļ tie var vieglāk pārvietoties pa purvainām vietām. Tā kā gadu mijā Latgalē bija bieza sniega sega, bet zeme nebija sasalusi, pat militārie visurgājēji un mežizstrādātāju tehnika grima un iesprūda.

Traktori plānoti tādi, lai tos varētu aprīkot ar dažādām iekārtām, piemēram, pacēlāju, stabu urbi vai manipulatoru. Speciālisti uzskata, ka nav vērts iegādāties tikai “plikus traktorus ar kravas kasti”, ko var izmantot tikai vienā gada laikā.

Tā kā tehnika nav lēta, mums svarīgi, lai tā strādātu visu gadu.

Tuvāko nedēļu laikā “Sadales tīkla” darbinieki pieņems lēmumu par minētās tehnikas specifiskajām prasībām. Pagaidām vēl nav zināms, kad tieši tā varētu nonākt uzņēmumā. Visticamāk, šogad. Tas lielā mērā atkarīgs no piegādātājiem un rūpnīcas: “Šīs nav plaša patēriņa preces, ko var iegādāties kā automašīnu salonā.”

Patlaban uzņēmuma plānos ir iegādāties 5-6 šādus traktorus.

Jau šobrīd elektrības speciālistiem ir dažādi parastie un specializētie transportlīdzekļi, taču tie izrādījās nepiemēroti tik smagiem darba apstākļiem, kādi gadu mijā bija Latgales un Vidzemes pusē.

Pērk arī laivas

Savukārt pēc pagājušā gada plūdiem uzņēmumā iegādātas arī laivas. Plūdi neradīja elektrības traucējumus, taču to laikā speciālisti devās ielās un daudzviet apdzīvotām ēkām atslēdza elektrību, lai tā neapdraudētu cilvēkus. Uzņēmumā spriež arī par gatavību šopavasar gaidāmajiem plūdiem.

Bez elektrības desmitiem tūkstošu

Portāls TVNET jau vēstīja par laika apstākļu izraisītajiem elektrības piegādes traucējumiem gadu mijā. Lielākie postījumi bija Latgales un Vidzemes pusē. Lai atjaunotu elektrības piegādi, speciālisti strādāja vairākas nedēļas.

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu