Valdība atceļ ārkārtas situāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien atcēla energoapgādes problēmu dēļ izsludināto ārkārtas situāciju.

Ievērojot laikapstākļu uzlabošanos un to, ka apdraudējums sabiedrības, vides un tautsaimniecības darbībai valsts teritorijā ir novērsts, valdība šodien atcēla ārkārtas situāciju Aknīstes, Ciblas, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Kārsavas, Krustpils, Ludzas, Madonas, Neretas, Pļaviņu, Rēzeknes, Salas, Varakļānu un Viesītes novadā.

Jau ziņots, ka valdība šā gada 18.janvārī atcēla iepriekš energoapgādes problēmu dēļ izsludināto ārkārtas situāciju 26 Latvijas novados.

Ārkārtas situācija tika atcelta Cesvaines, Lubānas, Aizkraukles, Kokneses, Skrīveru, Ērgļu, Amatas, Cēsu, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Vecpiebalgas, Daugavpils, Ilūkstes, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Zilupes, Preiļu, Vārkavas, Līvānu, Riebiņu, Viļānu un Ventspils novadā.

Savukārt, lai preventīvi novērstu koku iekrišanu elektrolīnijās, pēc AS "Sadales tīkls" ierosinājuma ārkārtējā situācija tika saglabāta 14 novados - Rēzeknes, Krāslavas, Cilbas, Ludzas, Jēkabpils, Krustpils, Viesītes, Aknīstes, Salas, Neretas, Pļaviņu, Jaunjelgavas, Madonas un Varakļānu novadā.

Ievērojot Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju par laika apstākļiem, kas novērojami kopš 2010.gada 24.decembra, - ilgstoša snigšana, bieza sniega sega, ledus un lietus -, kā arī turpmākās laika prognozes un izvērtējot sabiedrībai nodarīto kaitējumu un iespējamo turpmāko kaitējumu sabiedrībai, videi un saimnieciskās darbības interesēm, ārkārtējā situācija tika izsludināta 40 novados.

Kritiskākajā brīdī elektrības nebija aptuveni 50 000 mājsaimniecību visā Latvijā, bet īpaši bēdīga situācija bija Latgalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu