Mežizstrādes darbiem palīdz sakritusies sniega sega (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patlaban mežistrādes darbiem palīdz sakritusies sniega sega, kas ļauj tehnikai vieglāk pārvietoties, piekļūstot kokiem, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Latvijas Neatkarīgo mežizstrādātāju asociācijas valdes loceklis Andis Araks.

Vienlaikus viņš norāda, ka zeme zem sniega segas nav sasalusi un "šoziem, visticamāk, arī nesasals". Taču, kā piebilst Araks, pašreiz, kad gaisa temperatūra ir noslīdējusi dažus grādus zem nulles, esot iespējama ceļu piesaldēšana, nošķūrējot sakrājušos sniegu, līdz ar to koku izvešanas tehnikai esot atvieglota braukšana.

Kā klāsta Araks, pērn novembrī un decembrī, kad Latviju sedza neierasti bieza sniega kārta, mežistrādes darbi bijuši "praktiski paralizēti", taču viņš nenorādīja, cik lielus zaudējumus mežistrādes uzņēmumi no tā būtu cietuši.

"Jebkurā gadījumā - mežistrādei labāka ir šāda ziema ar sniegu un salu nekā 2008.gada ziema, kad sniega nebija vispār," atzīst Araks.

Jau ziņots, ka šonedēļ naktī un dienā Latvijā pieturēsies sals, bet, sākot ar trešdienu, jūras piekrastē gaisa temperatūra pakāpies virs nulle grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu