Kopš gada sākuma 200 pārkāpumi par nenotīrītām ietvēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības policija (RPP) kopš gada sākuma saistībā ar nenotīrītām gājēju ietvēm un ēku jumtiem sastādījusi 741 apskates protokolu, liecina RPP līdz 20.janvārim apkopotā statistika.

Šajā laika periodā RPP sastādījusi 178 administratīvā pārkāpuma protokolus, no tiem 115 - par nenotīrītām gājēju ietvēm un 63 - par nenotīrītiem namu jumtiem un balkoniem.

RPP janvārī saņēmusi informāciju par 163 gadījumiem, kad cilvēki guvuši traumas, nokrītot uz slidenas ietves vai kad uzkritis sniega vai ledus gabals no kādas ēkas jumta.

Uzkrītot sniegam vai ledum, kopš janvāra sākuma sabojāti 155 transporta līdzekļi, liecina pašvaldības policijas apkopotā statistika.

Jau vēstīts, ka gadījumos, ja personām rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tās var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskā ceļā. Par negadījumiem netīrītu ietvju dēļ nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas Administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai, jo tikai šo iestāžu sastādīti protokoli var kalpot par pamatu eventuālai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā.

Normatīvajos aktos noteiktie sodi par savlaicīgu ēkas jumta neattīrīšanu un lāsteku nenolaušanu, kā arī par netīrītām ietvēm ir līdz 250 latiem fiziskām personām, bet juridiskām personām – līdz 1000 latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu