Latvija ievieš vīzu atvieglojumus Baltkrievijas pilsoņiem (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrija pieņēmusi lēmumu noteikt vīzu režīma atvieglojumus Baltkrievijas pilsoņiem, lai sekmētu cilvēku savstarpējos kontaktus, pilsoniskās sabiedrības un demokrātisko institūciju nostiprināšanos, kā arī ievērojot Eiropas Savienības (ES) ierosmi atbalstīt Baltkrievijas iedzīvotājus.

Sākot ar 24.janvāri, Baltkrievijas pilsoņi, kas iesniedz dokumentus ilgtermiņa vīzas pieprasīšanai Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Baltkrievijā, tiks atbrīvoti no valsts nodevas samaksas par vīzas pieprasīšanai nepieciešamo dokumentu izskatīšanu.

Šāds Latvijas lēmums pieņemts, pamatojoties uz pagājušā gada 21.jūnija Ministru kabineta noteikumiem par valsts nodevu par vīzas, uzturēšanās atļaujas vai Eiropas Kopienas pastāvīgā iedzīvotāja statusa Latvijā pieprasīšanai nepieciešamo dokumentu izskatīšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem.

Līdzīgus lēmumus pēdējā laikā pieņēmušas arī vairākas citas ES dalībvalstis. Vienlaikus ES dalībvalstis apsver iespēju noteikt iebraukšanas ierobežojumus savienības valstīs virknei Baltkrievijas amatpersonu, kuras var būt saistītas ar Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu organizāciju un 19. decembra opozīcijas mītiņa vardarbīgu izklīdināšanu un dalībnieku turēšanu apcietinājumā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu