Lukašenko nodod Baltkrievijas prezidenta amata zvērestu (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas ilggadējais līderis Aleksandrs Lukašenko šodien nodevis prezidenta amata zvērestu. Viņam šis ir jau ceturtais prezidentūras termiņš pēc kārtas, ziņo ārvalstu mediji.

Inaugurācijas ceremonija notika Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, prezidenta pilī.

Uz svinīgo ceremoniju šodien bija aicināti arī ārvalstu pārstāvji, taču lielākās daļas Eiropas Savienības valstu vēstnieki pasākumu boikotē. Daudzi turklāt paziņojuši, ka uz ceremoniju ne tikai neieradīsies, bet pat uz laiku no valsts aizbrauks.

Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienība un arī Amerikas Savienotās Valstis paziņojušas, ka pret Baltkrievijas amatpersonām gatavo bargas sankcijas. Pēc decembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām, kurās Lukašenko saņēma gandrīz 80% balsu, ielās izgāja tūkstošiem cilvēku, pieprasot vēlēšanu rezultātu anulēšanu un Lukašenko atkāpšanos.

Baltkrievijas varas iestādes arestēja simtiem protestētāju un pat Lukašenko vēlēšanu konkurentus - prezidenta amata kandidātus. Līdz pat šim laikam no apcietinājuma saistībā ar notikušajām nekārtībām nav atbrīvoti ap 30 cilvēku.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu