Atkušņa laikā strauji pieaudzis slideno ielu upuru skaits

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atkušņa laikā ledus un ūdens klātās ielas kļuvušas par grūti pārvaramu šķērsli daudziem gājējiem, un pagājušajā diennaktī paslīdot dažādas traumas guvuši teju 40 cilvēki.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) informēja, ka pagājušajā diennaktī mediķi steigušies palīgā 38 slideno ielu upuriem visā Latvijā, kuri pakrītot guvuši kāju, roku un ribu lūzumus, muguras traumas, izmežģījuši potītes un plecus.

Rīgā un tās apkārtnē reģistrētas 22 šādas traumas, Latgalē - septiņas, Vidzemē - četras, Zemgalē - trīs un Kurzemē - divas. Pārsvarā cietuši vidēja un vecāka gadagājuma cilvēki, lielākoties sievietes.

Pagājušajā diennaktī kāds 25 gadus vecs vīrietis no Ogres ar apsaldējumiem nogādāts Valsts apdegumu centrā, bet 55 gadus veca sieviete no Stopiņu pagasta hospitalizēta ķermeņa atdzišanas dēļ. Abi cietušie savākti no ielas.

Savukārt pēc ugunsgrēka, kas otrdien izcēlās Rīgā, Salamandras ielā, slimnīcā nogādāts kāds 37 gadus vecs vīrietis ar sejas, kakla un roku apdegumiem. Vēl trīs cilvēki apskatīti notikuma vietā, bet viņiem hospitalizācija nav bijusi nepieciešama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu