Jūrmalniekus uztrauc Dubultu laukuma pārvēršana sniega kalnā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākus Jūrmalas iedzīvotājus sākusi uztraukt pilsētā savāktā sniega izgāšana pilsētas centrālajā Dubultu laukumā. Šobrīd tajā veidojoties arvien lielākas sniega kaudzes, kas ne tikai bojā pilsētas ainavu, bet arī draud appludināt apkārtējās mājas pavasarī.

LNT raidījumā Tautas balss otrdien Dubultu iedzīvotāja Svetlana, kas dzīvo tieši iepretim Dubultu laukumam, pirms nedēļas ievērojusi, ka tur sāk izgāzt Jūrmalā savākto sniegu. Katru ziemu Dubultu laukums bijis kārtīgi iztīrīts un tajā uzstādīta Ziemassvētku egle, taču šobrīd tas pārvērties par milzīgu netīra sniega izgāztuvi.

Dots pašvaldības akcepts

Svetlana sarunā ar sniega šķūrēšanas ekskavatoru vadītājiem noskaidrojusi, ka sniegu vest uz Dubultu laukumu pavēlējusi Jūrmalas pilsētas dome. Līdz ar to viss ielās sasnigušais sniegs ar domes gādību tiekot izgāzts Jūrmalas centrālajā laukumā. Pēc Svetlanas domām, tagad Dubultos paveras neglīts skats uz pilsētu, bet iedzīvotājiem draud plūdi mājās.

Jūrmalniece pauda neizpratni par šādu pilsētas vadības rīkojumu, jo Dubultu laukumā neesot adekvātas kanalizācijas un Pils un Parka ielas stūris esot applūdis arī tādās ziemās, kad sniega bijis maz. Svetlana Tautas balsij pauda satraukumu par gaidāmo situāciju pavasarī lielo sniega kaudžu dēļ.

Iedzīvotāji gatavo iesniegumu

„Pils un Parka ielas stūris un parka zona vienmēr pludo kādu nedēļu, teiksim, ja ar zābakiem, tad vēl tā, bet šogad, es nezinu, mēs laikam peldēsim savās mājās. Kas mums to kompensēs, jo apdrošināšanā mums pateica, ka viss, kas notiek ar cilvēku rokām,  to viņi neapdrošina,” stāstīja Svetlana.

Svetlana kopā ar kaimiņiem jau konsultējoties ar juristu un gatavojot kopīgu iesniegumu Jūrmalas pilsētas domei, informēja raidījums. Tikai jūrmalniece neesot pārliecināta, vai šis iesniegums ko mainīs, jo izskatās, ka Dubultu laukumā tiek sašķūrēts sniegs tā, lai tur varētu izgāzt nākamās sniega kravas.

Pašvaldība apmierināta ar lēmumu

Turpretim Jūrmalas pilsētas domē Tautas balss noskaidroja, ka sniega izgāšana Dubultu laukumā esot uzskatāma par labāko un operatīvāko risinājumu, lai tiktu galā ar lielo sniega apjomu ielās. Jūrmalas domes pārstāvis Reinholds Pelše atzina: „Dubultu laukumā pamatā ir betona flīzes, līdz ar to ir minimāls risks, ka, sniegam kūstot, varētu kaut kas applūst vai rasties kādas citas lielākas problēmas.”

Arī par iespējamajiem pavasara plūdiem Jūrmalas domes pārstāvis neesot satraukts, jo uzskata, ka sniegs izkusīs, spēs iesūkties zemē un tiks aizvadīts prom pa kanalizācijas sistēmu. „Visā valstī būs problēmas pavasarī ar sniegu, bet mēs uzskatām, ka īpaši lielām problēmām nevajadzētu būt,” atzina Pelše.

Nav citas vietas, kur izgāzt sniegu

Savukārt uz iebildumiem, ka Pils un Parka ielas rajons katru pavasari applūst un pilsētas kanalizācija neapmierinoši strādā, Pelše īsti nezināja, ko Tautas balsij atbildēt. „To mēs redzēsim pavasarī, bet nu līdz šim lielas problēmas nav bijušas,” sacīja Pelše.

Viņš informēja raidījumu, ka Jūrmalas pašvaldībai esot ļoti maz teritoriju, kur varētu izvest un izgāzt pilsētā savākto sniegu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu