Atkārtoti aicina pievērst uzmanību ietvju tīrīšanai (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas domes (RD) vadības uzdevumā pašvaldības atbildīgās struktūras veic pastiprinātu teritoriju un objektu apskati, lai veicinātu sniega un ledus laicīgu notīrīšanu no ietvēm un ēku jumtiem, TVNET informēja RD.

Gandrīz 2000 protokolu

Tāpēc pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs atkārtoti aicina ēku īpašniekus un apsaimniekotājus pievērst pastiprinātu uzmanību pienācīgai piegulošo teritoriju un ēku jumtu attīrīšanai no apledojuma, kas pastiprināti veidojas atkušņa un temperatūras svārstību rezultātā.

Pagājušajā nedēļā Rīgas pašvaldības policija un izpilddirekciju administratīvās inspekcijas kopā sastādījušas gandrīz 400 apskates protokolus par laicīgi nenotīrītām ietvēm un ēku jumtiem. Tajā skaitā administratīvā pārkāpuma protokoli sastādīti 52 gadījumos. Kopš pagājušā gada decembra sākuma policija un inspekcijas kopā sastādījušas gandrīz 2000 administratīvo aktu.

Pagājušajā nedēļā pašvaldības policija vidēji dienā saņēmusi informāciju par desmit gadījumiem, kad personas guvušas traumas nenotīrītu ietvju dēļ.

Samazinājies traumu skaits, kas gūtas no namu jumtiem krītoša ledus vai sniega dēļ.

Var sūdzēties

Administratīvās inspekcijas izteikušas apmēram 60 mutiskus brīdinājumus nevīžīgajiem ēku un teritoriju īpašniekiem un apsaimniekotājiem. Atkārtotā pārbaudē konstatēts, ka 85% gadījumu jumti un teritorijas ir daļēji notīrītas, izvietotas brīdinājuma zīmes gājējiem par bīstamo zonu.

Jau vēstīts, ka personas, kam rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā. Par negadījumiem netīrītu ietvju dēļ nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas Administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Tikai šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot pamatu eventuālai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā.

Normatīvajos aktos noteiktie sodi par savlaicīgu ēkas jumta nenotīrīšanu un lāsteku nenolaušanu, kā arī par netīrītām ietvēm ir līdz 250 latiem fiziskām personām, bet juridiskām personām - līdz 1000 latiem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu