KNAB jāatdod Vilkastei kratīšanā izņemtos priekšmetus (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ģenerālprokuratūra, izskatot advokāta sūdzību, uzdevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājam Rimantam Kuzmam atdot uzņēmējai Inārai Vilkastei visus kratīšanā izņemtos priekšmetus.

Lai gan jau janvārī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētāja atzina, ka pērn novembrī KNAB kratīšana uzņēmējas dzīvesvietā bija nelikumīga, tomēr KNAB joprojām nav atdevis visus izņemtos priekšmetus, informēja Vilkastes pārstāve Tija Ezeriņa.

Advokāts Edijs Vaznis iesniedza prokuratūrā sūdzību par KNAB izmeklētāja Kuzmas rīcību, neatdodot visas izņemtos priekšmetus un dokumentus.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga ateica, ka prokurore izmeklētājam Kuzmam ir uzdevusi atdot visus pērn 21.novembrī kratīšanā izņemtos priekšmetus un dokumentus. Likumā gan nav precīzi noteikts termiņš, kad procesa virzītājam jāatdod kratīšanā izņemtie priekšmeti, piebilda Šēnberga.

Jau ziņots, ka pērn 30.jūlijā KNAB sāka jaunu kriminālprocesu par to, ka Vilkastes vīrs, atstādinātais Finanšu ministrijas ierēdnis Vladimirs Vaškevičs, iespējams, mēģinājis panākt liecinieku ietekmēšanu lietā, kurā viņš apsūdzēts par kukuļdošanu un kuru patlaban izskata Rīgas apgabaltiesa.

Aptuveni mēnesi vēlāk, 2012.gada 28.augustā, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesnesis Rinalds Silakalns apmierināja KNAB ierosinājumu veikt kratīšanu Vaškeviča un Vilkastes dzīvesvietā.

Nepilnus trīs mēnešus pēc šī tiesneša lēmuma, 2012.gada 21.novembrī, KNAB veica kratīšanu Vilkastes un Vaškeviča dzīvesvietā Rīgā. Tajā pašā brīdī Vilkastes un Vaškeviča advokāti tika izsaukti uz pratināšanu KNAB, tāpēc viņiem nebija iespējas būt klāt kratīšanā. Vilkaste un viņas advokāti ar sūdzībām par šo KNAB darbinieku rīcību vēlāk vērsās dažādās tiesībaizsardzības iestādēs.

Šā gada 7.janvārī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētāja Sandra Meliņa atcēla izmeklēšanas tiesneša Silakalna 2012.gada 28.augusta lēmumu, ar kuru bija apmierināts KNAB ierosinājums veikt kratīšanu Vaškeviča un Vilkastes dzīvesvietā. Meliņas lēmums nozīmēja, ka KNAB veiktā kratīšana faktiski bijusi prettiesiska, līdz ar to birojam bija jāatdod Vilkastei un Vaškevičam kratīšanā izņemtie priekšmeti.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu