Vuitton un Dior līdzīpašnieks pametis Franciju (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kārtējais zaudējums sociālistu pārvaldītajai Francijai - par pārcelšanos uz Beļģiju paziņojis arī valsts bagātākais cilvēks Bernārs Arno, raksta «Daily Mail».

Luksusa preču uzņēmuma grupas LVMH vadītājs Arno pieņēmis Beļģijas pilsonību un līdzi paņēmis arī savu ievērojamo kapitālu.

Arno kļuvis par kārtējo turīgo Francijas pilsoni, kurš valsti pametis kopš izziņotā bagātnieku nodokļa, kurš varētu sasniegt 75% apmēru.

63 gadus vecais Arno paziņojis, ka uz Beļģiju savu uzņēmējdarbību un kapitālu pārcēlis «ģimenes mantojuma dēļ».

Miljardieris Beļģijas pilsonībai pieteicās jau drīz pēc sociālistu uzvaras Francijā pagājušajā gadā.

LVMH uzņēmumu grupa

saistīta ar tādiem pazīstamiem zīmoliem kā Louis Vuitton, Christian Dior, Guerlain, Moet & Chandon šampanietis un Hennessy konjaks.

Asi kritizēts

Arno lēmums jau izraisījis plašu kritiku, sociālistiem norādot, ka viņš nodod valsti, kuras paspārnē pazīstamie zīmoli guvuši grandiozu peļņu.

«Bernārs Arno riskē radīt aizdomas par sevi, kas var kaitēt viņa zīmolu tēlam un vājināt darbiniekus, kuri šiem zīmoliem devuši dzīvību,» raksta laikraksta «Liberation» redaktors Nikolā Demorands.

Arno savas 31% uzņēmuma akciju pārcēlis uz Beļģijā dibinātu uzņēmumu «Pilinvest», kas tur dibināta īpaši šim mērķim. Arno akciju vērtība tiek lēsta ap 4,6 miljardiem latu.

Apgalvo, ka lēmums saistīts ar mantojumu, nevis nodokļiem

Bagātnieks uzstāj, ka pēc nāves bagātību vēlas atstāt savu piecu bērnu rokās. Viņa Beļģijā dibinātā uzņēmuma struktūra bērniem pēc viņa nāves akcijas liegtu pārdot. Arno pārstāvji skaidro, ka šādi noteikumi ir likumīgi Beļģijā, taču varētu būt pretrunā likumam Francijā, tāpēc arī notikusi kapitāla pārvešana uz citu valsti. Tomēr daudzi ekonomisti ir pārliecināti, ka šis arguments ir tikai aizsegs, lai izvairītos no sociālistu plānotā bagātnieku nodokļa.

Jau ziņots, ka Francijas prezidents no Sociālistu partijas Fransuā Olands ierosinājis tā dēvēto bagātnieku nodokli 75%, kas skartu visus, kas pelna vairāk par miljonu eiro gadā. Francijas Konstitucionālā padome gan atzina šā plāna neatbilstību konstitūcijai, taču sociālisti uzstāj, ka nodokļa plānus tikai nedaudz pārskatīs un tik un tā realizēs. Izskanējusi versija arī par nodokli 45% apmērā.

Viens no skaļākajiem skandāliem bagātnieku nodokļa sakarā bija gadījums ar franču aktieri Žerāru Depardjē, kurš nodokļa plāna dēļ pieņēma Krievijas pilsonību.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu