Kriminālprocess par LIAA vadītāja Ozola strīdu ar "Aerodium" (63)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītāja Andra Ozola un uzņēmuma "Aerodium" strīdu. Uzņēmuma šefs publiski apgalvoja, ka Ozols no vēja tuneļu ražotāja "Aerodium" mēģinājis izspiest kukuli. Kriminālprocess sākts pagājušā gada septembra nogalē.

Par pirmstiesas izmeklēšanas gaitā veiktām atsevišķām darbībām KNAB informāciju nesniedz, taču norāda, ka kriminālprocess ir sākts par faktu, nevis pret konkrētu personu.

Ierosināts kriminālprocess

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga teica, ka birojs ir ierosinājis kriminālprocesu par iespējamu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma nodaļā par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā.

Par pirmstiesas izmeklēšanas gaitā veiktām atsevišķām darbībām KNAB informāciju nesniedz.

LIAA vadītājs Ozols atzina, ka nav informēts par pret viņu sākto kriminālprocesu un sīkākus komentārus par lietu pašlaik nevar sniegt.

Turklāt viņš bija pārsteigts, ka KNAB, kopš sākās viņa un "Aerodium" pārstāvju nesaskaņas saistībā ar dalību starptautiskajā izstādē "World Expo", nav izsaucis viņu, lai sniegtu kādus paskaidrojumus.

Vaino kukuļa pieprasīšanā

Jau vēstīts, ka pērn vasaras vidū starp LIAA, Ekonomikas ministrijas un "Aerodium" pārstāvjiem bija nesaskaņas par to, vai Latvijas paviljons ir nodots ekspluatācijā vai nav.

"Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns pērn presē apgalvoja, ka vērsīsies KNAB saistībā ar to, ka

Ozols mēģinājis no uzņēmuma izspiest kukuli, turklāt kukuļa pieprasīšanā bija vairāki mēģinājumi.

Ozols savukārt paziņoja, ka ar "Aerodium" saistīti uzņēmumi izkrāpuši Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, realizējot projektu Jelgavā. Ozols vērsās policijā. Pērn novembrī policijā apgalvoja, ka izmeklēšana lietā par uzņēmuma "Aerodium" vēja tuneli Jelgavā Ekonomikas policijas pārvaldē joprojām turpinās.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu