Konkurss audžuģimenēm «Mans sapņu dārzs»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties jubilejas Latvijas Stādu parādei, kas norisināsies š. g. 3.–4. maijā Siguldā, Svētku laukumā, Latvijas Stādu audzētāju biedrība (SAB) sadarbībā ar profesionālo audžuģimeņu apvienību «Terēze» izsludina konkursu audžuģimenēm «Mans sapņu dārzs».

Konkursa mērķis ir atbalstīt Latvijas audžuģimenes, palīdzēt tām labiekārtot un veidot ģimenes vidi, kā arī rosināt bērnus domāt par apkārtējo vidi, sniegt savu ieguldījumu apkārtējās vides veidošanā un sakārtošanā.

Konkursa norise paredzēta četrās kārtās, no kurām trīs notiks neklātienē, bet konkursa fināls 10. Latvijas Stādu parādes laikā – 3. maijā Siguldā no plkst. 13:00 līdz 14:00. Konkursā var piedalīties audžuģimeņu bērni, pastāstot un parādot, kādu viņi vēlas redzēt savas ģimenes piemājas dārzu, dārzu uz balkona vai istabā uz palodzes. Lai piedalītos konkursā, nepieciešams vien sapnis, kāds varētu būt dārzs.

Uzdevumi

  1. kārta: 2013. gada 22. janvāris − 15. februāris. Dalībniekiem jāiesūta dārza «Mans sapņu dārzs» ieceres radoša vizualizācija – zīmējums (tēlotājas mākslas darbs), kas ataino dārza, balkona vai istabas dārza ideju.

  2. kārta: 2013. gada 20. februāris – 15. marts. Dalībniekiem jāiesūta literārs darbs esejas, stāsta, pārsprieduma, dzejoļa vai pasakas formā atbilstoši tēmai «Mans sapņu dārzs».

  3. kārta: 2013. gada 20. marts – 15. aprīlis. Maketa «Mans sapņu dārzs» izstrāde, izmantojot dabas, plastikas un jebkurus citus pieejamus materiālus.

Žūrijas komisija 20. februārī paziņos 1. kārtas 50 labāko darbu autorus, kuri piedalīsies konkursa 2. kārtā, 20. martā – 25 otrās kārtas labāko darbu autorus, kuri piedalīsies konkursa 3. kārtā, bet pieci labāko darbu autori tiks paziņoti 20. aprīlī un tiksies konkursa finālā 10. Latvijas Stādu parādē, kur komandā ar dārzu ierīkošanas speciālistiem, sabiedrībā pazīstamām personībām un vecākiem varēs cīnīties par labākā «Mini dārza» ierīkotāju titulu.

Visi konkursa dalībnieki saņems pārsteiguma balvas no konkursa atbalstītājiem, savukārt uzvarētāji – viena no audžuģimenēm - saņems ceļojumu uz Stokholmu ar kruīza laineri «Tallink», maršrutā Rīga – Stokholma – Rīga. Uzvarētājiem paredzētas arī pārsteiguma balvas no pārējiem atbalstītājiem.

«Es mēdzu teikt: «Manas puķes ir mani bērni,» jo visiem bērniem tāpat kā augiem ir nepieciešamas rūpes un mīlestība, tikai nezāles aug pašas,» saka profesionālo audžuģimeņu apvienības «Terēze» vadītāja Ārija Martukāne, kas arī pati ir audžumamma septiņiem bērniem, uzsverot, ka no šāda skatpunkta konkurss simbolizē arī audžuģimeņu kustību kopumā − sapņu dārzs ir vieta, kurā visiem bērniem ir iespēja augt ģimenē, saņemt rūpes un mīlestību.

«Bērni ir mūsu nākotne, un tieši viņi veidos Latvijas vidi un ainavu pēc desmit, divdesmit gadiem. Biedrība uzskata, ka tieši iepazīstināšana ar Latvijas augu valsts daudzveidību un bērnu radošās domāšanas attīstība ir veicinošs faktors apkārtējās vides ainavas veidošanā,» norāda SAB valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš. «Ar šo konkursu biedrība vēlas atbalstīt Latvijas audžuģimenes, jo tās ir uzņēmušās misiju, kas ne katram no mums ir pa spēkam, kā arī vēlamies palīdzēt audžuģimenēm labiekārtot un veidot ģimenes vidi. Mēs ļoti ceram, ka bērnu sapņi par dārzu piepildīsies.»

Konkursa darbus dalībnieki var sūtīt elektroniski ar norādi KONKURSAM «Mans sapņu dārzs»

uz e-pastiem: arija.martukane@gmail.com vai dita@horti.lv

vai uz adresēm:

Latvijas profesionālo audžuģimeņu apvienība «Terēze», Vīlandes iela 7-1, Rīga, LV–1010 vai Stādu audzētāju biedrība, a/k nr. 48, Rīga, LV–1010.

Stādu audzētāju biedrība apvieno vairāk nekā 80 stādu audzētājus no visas Latvijas, sākot ar vismazākajiem līdz sabiedrībā labi zināmām un lielām firmām, - kopīgo interešu risināšanai un Latvijas stādaudzēšanas nozares attīstības veicināšanai.

Latvijas Stādu parāde ir ikgadējs pasākums, kas katru pavasari pulcina stādaudzētājus un dārzkopjus no visas Latvijas un ir unikāls ar to, ka apmeklētājiem piedāvā tikai Latvijā audzētus stādus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu